icon

Materská - nižší príjem

lily_279
5. dec 2022

Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať ako sa vysporiadavate s tým, že máte o dosť menší príjem ako keď ste pracovali. Ja sa akosi s tým neviem vyrovnať a vôbec mi to pri týchto cenách nevychádza. Nie som sama, mám partnera, ktorý zarába, no doteraz som bola sebestačná a neviem sa zmieriť s tým aby ma niekto "živil". Poprípade ak máte nejaké tipy ako si privyrobiť aspoň nejaké drobné 🤷‍♀️ ďakujem ☺️

lula3108
5. dec 2022

Ja som na tom podobne, aj ked ma to este len caka. Som tehotna a uz som sa aj v praci dohodla, ze ostanem pracovat na cca 10h tyzdenne, uvidim ako budem stihat. Mam homeoffice cize bude sa to dat aj vecer a po vikendoch ked bude partner doma alebo pridu stary rodicia…nepaci sa mi uz len ten pocit, ze by som si mala pytat peniaze od chlapa pravidelne. Raz mi byvaly pomohol, ked mi tri mesiace nevyplatili mzdu v praci a to som mala na tanieri este rok, ze ved on sa postaral🙄tento partner samozrejme taky nie je, ale uz len z principu a zlej skusenosti sa mi do toho nechce a zariadim sa sama🤷🏻‍♀️

cyberk
5. dec 2022

Ja to ani tak nepocitujem, co som v zivote chcela, som si kupila a teraz ma najviac tesi, ked mozem dcerke nieco kupit 🙂 na svojom ucte mam rezervu, ale i napriek tomu kazdy mesiac mame s manzelom urcene stejne mnozstvo $, ktore mozeme minut na osobne veci.. ale ani mi tak nepride, ze si nieco kupujem.. nepotrebujem nic, tak si aspon setrim 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lyci
5. dec 2022

@lily_279 ja by som bola taka rada, keby muz zarabal tolko, aby som popri RD nemusela robit. pocas RD neustale mam aspon 1 pracu, muz robi na zmeny, tak stiham. mam pocit, ze zarabam stale viac a dovolit si mozme cim dalej menej. strasne ma to hneva, ze nemame male prijmy, ale taka dovolenka alebo ist sem tam do restiky nehrozi. u nas sa zvysili naklady o niekolko stoviek eur mesacne oproti minulemu roku kvoli zdrazovaniu

lily_279
autor
5. dec 2022

@lyci je to strašné, že ceny všetkého idú hore ale príjmy sú stále rovnaké 😪

lily_279
autor
5. dec 2022

Ďakujem za odpovede a vaše názory 🙂
@lula3108 mám to presne rovnaké, tiež by mi partner dal bez problémov len tá predstava sa mi nepáči. Aspoň, že môžeš robiť z domu a nejak si privyrobiť ☺️

kataka10
5. dec 2022

@lily_279 ja by som sa tiez rada podelila o tehotenstvo, porod, kojenie a nocne vstavanie s mojim manzelom, ale kedze sa to fyzicky neda, tak sa podelime aspon o peniaze.

petamich
5. dec 2022

tiez som s tym mala mentalny problem ale zvykla som si, my sme sa s manzelom dohodli, ze mi posle sumu xy kazdy mesiac, aby som si nechodila "pytat" a tak fungujeme a aspon ciastocne mam lepsi pocit, kazdopadne staram sa o dieta, nie som doma, lebo som leniva a nechce sa mi robit 🙂 takze takto som sa k tomu postavila a kym vieme slusne zit, tak zostavam doma, pripadne manzel ma moze neskor vystriedat, ked by chcel