icon

Materská pri druhom dieťati

viktoriad
27. dec 2018

Ahojte, určite tu už takáto téma bola ale som nenašla. Syn má 2.5roka a teraz v januári čakáme bábätko. Na syna mám rodičovský, len ma zaujíma či mám nejaké tlačivo odniesť do sociálnej poisťovne alebo niekde. Naposledy na gynekológii mi nevravela nič ani nedala tlačivo a najbližší termín mám priamo v pôrodnici. A taktiež ma zaujíma či budem mať teraz už materské a z čoho sa vyratava. Pred synom som pracovala. Ďakujem 🙂

evittam
27. dec 2018

@viktoriad Je ich tu dosť-zle si hladala.😉
PP trvá? Ak nie kedy skoncil?

lubik87
27. dec 2018

@viktoriad celkom čerstvý článok

viktoriad
autor
27. dec 2018

@evittam áno, malý bude mať tri roky v máji.

evittam
27. dec 2018

@viktoriad Ak PP trva tak mas normalne narok na MD. Ziadost o MD treba doručiť zamestnavatelovi, ten ju potvrdi, nech si necha kopiu a original treba zaniest na SP s tým,ze si das kopiu potvrdit o prevzatí. MD sa pocita z predpokladaneho prijmu,ktory potvrdí zamestnavatel.
Od nástupu na MD ti zaniká narok na RP.

viktoriad
autor
27. dec 2018

@evittam aha, ďakujem. Len ja som vtedy v 2016 išla od januára na rizikové čiže som marodovala a rodila som v máji 2016.Ale aj tak mám ísť normálne za zamestnávateľom, áno?

evittam
27. dec 2018

@viktoriad Čítaj co pisem! Ak PP trvá si stale zamestnanec takže ano.

lejka01
27. dec 2018

Ked dam ziadost o md zamestnavatelovi tak preco ju odnasat do SP? Ved zamestnavatel to tam posle nie? Praveze treba ist na upsvar odhlasit rodicak ku dnu kedy vznika narok na md...ci mylim sa?

viktoriad
autor
27. dec 2018

@evittam vlastne pp píšeš som zle pochopila ako prispevok a to je pracovný pomer a ten už mám ukončený. Takže preto neviem či mám narok na materské.

evittam
28. dec 2018

@lejka01 Zamestnavatel nie je povinný toto vybaviť ako napr.PN. a preco? Aby som si bola ista,ze sa včas dostali potrebné doklady kam bolo treba, preto. Ako si zariadis tak máš. Potom je tu xy diskusii a tém na styl "preco mi este nevyplatili MD,PN,.. prišla vam uz niekomu MD,..."

evittam
28. dec 2018

@viktoriad Ved som sa ta pytala kedy skoncil?

evittam
28. dec 2018

@lejka01 A RP odhlasis az s kopiou potvrdenia o naroku na MD od SP

lejka01
28. dec 2018

@evittam ok dakujem za info 😊 zamestnavatel je v tomto ok, aj pri prvej MD mi vsetko nahlasil tak ako mal 😉...co sa tyka odhlasenia RP tak dakujem za info, cize si pockam na potvrdenie od SP a potom pojdem odhlasit

draze
1. jan 2019

Ahojte, ak som mala 2 PP pred prvou materskou a medzicasom jeden skoncil, dalsie materske sa bude pocitat iba z toho jedneho PP, ktory trva nadalej? Pokial viem, rataju sa pomery, ktore boli pred prvou, ci??

viktoriad
autor
3. jan 2019

@evittam skončil mi 31.1.2016 pretože som mala umluvu na dobu určitú. Od 15.1.2016 som začala marodivat.

evittam
3. jan 2019

@viktoriad Tak nemáš nárok na MD. Ale žiadosť musis odovzdať nakolko k žiadosti o RP potrebujes kopiu rozhodnutia od SP,ze nemas narok na MD.

viktoriad
autor
3. jan 2019

@evittam ok, ďakujem