Materská pri druhom dieťati
Ahojte, určite tu už takáto téma bola ale som nenašla. Syn má 2.5roka a teraz v januári čakáme bábätko. Na syna mám rodičovský, len ma zaujíma či mám nejaké tlačivo odniesť do sociálnej poisťovne alebo niekde. Naposledy na gynekológii mi nevravela nič ani nedala tlačivo a najbližší termín mám priamo v pôrodnici. A taktiež ma zaujíma či budem mať teraz už materské a z čoho sa vyratava. Pred synom som pracovala. Ďakujem 🙂
@viktoriad Ak PP trva tak mas normalne narok na MD. Ziadost o MD treba doručiť zamestnavatelovi, ten ju potvrdi, nech si necha kopiu a original treba zaniest na SP s tým,ze si das kopiu potvrdit o prevzatí. MD sa pocita z predpokladaneho prijmu,ktory potvrdí zamestnavatel.
Od nástupu na MD ti zaniká narok na RP.
Ked dam ziadost o md zamestnavatelovi tak preco ju odnasat do SP? Ved zamestnavatel to tam posle nie? Praveze treba ist na upsvar odhlasit rodicak ku dnu kedy vznika narok na md...ci mylim sa?
@lejka01 Zamestnavatel nie je povinný toto vybaviť ako napr.PN. a preco? Aby som si bola ista,ze sa včas dostali potrebné doklady kam bolo treba, preto. Ako si zariadis tak máš. Potom je tu xy diskusii a tém na styl "preco mi este nevyplatili MD,PN,.. prišla vam uz niekomu MD,..."
Ahojte, ak som mala 2 PP pred prvou materskou a medzicasom jeden skoncil, dalsie materske sa bude pocitat iba z toho jedneho PP, ktory trva nadalej? Pokial viem, rataju sa pomery, ktore boli pred prvou, ci??

@viktoriad Je ich tu dosť-zle si hladala.😉
PP trvá? Ak nie kedy skoncil?