icon

Materská u hasičov/policajtov/vojakov

bjarna
11. dec 2018

Ahojte, má tu prosím niekto reálnu skúsenosť, že otcovi v štátnej službe schválili materskú vyplácanú z dobrovoľného poistenia? Najmä v poslednej dobe - zaujímalo by ma, či to schvália, keďže teraz pracujúckm otcom bežne neschvaľujú...
Ďakujem

pininka
11. dec 2018

Mám muža vojaka a viem že oni majú výnimku kde už v ich zákone je napísané že nemôžu ísť na materskú. Samozrejme závisí to od konkrétneho zaradenia, ale tam kde robí on, ísť nemôžu, viaceri sa o to snažili. Takže vlastne ani na sociálku to nepodávali.

zuzkaz91
11. dec 2018

Čo sú to za chlapov hasiči,policajti vojaci keď sa šupnu na materskú?! Žasnem komédia

sendy1977
11. dec 2018

@zuzkaz91 a prečo by nemohli? Ked sa reálne starajú o dieťa ? Oni sú iný otcovia, ako napr. uradnici, učitelia, a pod. ?

ukulela
11. dec 2018

@zuzkaz91 starat sa o dieta je nieco nezlucitelne s pojmom "chlap"?
@sendy1977 jedina smola, ze tieto povolania maju osobitne postavenie. MD cerpat nemozu, maju vsak ine vyhody spojene s povolanim - vysluhovy dochodok, a ine benefity. (teda premyslam - vojaci a policajti urcite, neviem, ci aj hasici, to ozaj netusim.)

sunnybaby15
Odpoveď bola odstránená
evittam
11. dec 2018

@sunnybaby15 600Eur je z max.VZ.

sunnybaby15
Odpoveď bola odstránená
dominika6
11. dec 2018

@bjarna pridaj sa do skupiny ,,manželky vojakov,,

cuculik1
12. dec 2018

Ano samozrejme ak si platia dobrovolne nemocenske narok maju aj ozbrojene zlozky....ale len z dobrovolneho poistenia...

vladoo82
30. máj 2019

Pozdravujem, chcel by som sa spytat, ma niekto skusenost co sa tyka materskej u policajtov, ktora je ziadana z DNP? Myslim, hlavne teraz poslednu dobu, co od vas soc. poistovna vsetko ziadala, pripadne ako rozhodla. Dakujem za odpovede.

bjarna
autor
11. jún 2019

@vladoo82 pokial viem, pytaju aj cestne prehlasenie o tom, ci je dnp osoba socialne poistena podla nejakeho zakona, nepamatam presne, kazdopadne zistuju, ci pracuje a kde a potom od zamestnavatela zistuju, ako pracuje - teda ci naozaj prevzal starostlivost o dieta

bosorkabb
11. jún 2019

@bjarna
@vladoo82 áno žiadajú cestné vyhlásenie že nepracuje a nieje vojak, policajt, hasič. Už sa to tu rozoberalo. Skúste skupinu na fb boj za uznanie materskej otcom tam sú aj také prípady.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
bjarna
autor
11. jún 2019

@matkamirko ano, vtedy to nemaju preco neschvalit