Materská - výpočet v prípade zmeny zamestnávateľa
Ahojte,
chcela by som sa spýtať na výpočet materskej, nakoľko som prečítala niekoľko diskusií, no stále som akoby nenašla odpoveď na to, čo potrebujem vedieť.
Budem veľmi vďačná za každú odpoveď či skôr radu.
Ide o nasledovné:
- od januára do októbra 2015 som bola zamestnaná a dostávala som výplatu cca. 402€. Hneď, teda plynule na to, som prešla od 1.11. k novému zamestnávateľovi, kde mám hrubú mzdu 900€.
Viete mi teda niekto poradiť, koľko by mi vypočítali materskú?
Ešte raz ďakujem a prajem pekný dník 🙂 🙂 🙂
na strankach soc. poistovne mate uvedene ako sa to pocita
http://www.socpoist.sk/materske/1293s
Kočky, aj ja by som potrebovala poradiť... 10. augusta 2015 som ukončila trvalý prac. pomer vo firme, kde som pracovala 10 rokov a mala cca hrubú mzdu cca 500-600 eur. 11. augusta som nastúpila k inému zamestnávateľovi, kde doteraz pracujem "na dohodu" a oficiálne dostávam cca 180 eur. Teraz som zistila, že som tehotná, predbežný termín mám v polovičke decembra... Ako by sa mi počítala prípadná PN, alebo MD? Veľmi pekne ďakujem za rady.
@lenkapristas Prečítaj si viac príspevkov dozadu - bude sa ti počítať z VZ z minulého roku, ak chceš vyššiu MD odporúčam sa zamestnať - napríklad aj len "papierovo" v novom zamestnaní na vyššiu mzdu minimálne na 90 dní bez PN a OČR a v tom prípade by sa ti počítal nový VZ.
@evittam Bola som dnes na soc. poisťovni a vlastne mi povedali to isté... Ďakujem
Baby, prosim tych 90 dni odpracovanych u noveho zamestnavatela ma byt kalendarnych alebo pracovnych? Kazdy pise cosi ine, tak neviem...Dakujem
@lenkapristas
@evittam
Nebude sa náhodou počítať z nového pracovného pomeru (2015-2016), teda nie z roku 2015?
@tina965
kalendárnych
@draik Áno, pokiaľ som zmenila prácu, budú mi to počítať z tohto nového prac. pomeru... Bola som z toho, čo som sa dozvedela na soc. poist. taká znechutená, že sa mi to tu ani nechcelo nejako rozpisovať... ☹ Od 1.5. budem mať už zmluvu, tak snáď nebudem mať zdrav. problémy a nejako to tam ešte 3 mes. vydržím...
@draik Jj jasné - z toho nového by sa jej to počítalo - zle som sa vyjadrila. No už len vydržať tých 90 dní.....
@lenkapristas

mňa by zaujímala tiež táto téma, sú tu podobné ale nikdy som sa nedočítala priamo čo som chcela. takže tiež si rada prečítam nejakú radu 🙂