Materská zo živnosti
Ahojte, je tu nejaká mamička ktorá má materskú iba zo živnosti? Zaujímalo by ma, aké sú podmienky aby mi vyšla materská aj na druhé dieťa + ako to bude s platením odvodov, ak by chcel ísť otec na materskú, nakoľko nemáme podmienky ako zamestnanci. Pani na úrade mi len oznámila ochrannú lehotu 270 dní a na internete som nič poriadne nenašla. Určite budeme zisťovať info aj inou cestou a potom sa tu s nimi podelím, nateraz by ma zaujímala reálna skúsenosť, ďakujem
teraz si na rodičovskej alebo pracuješ? platíš odvody?
Preco by si nemala podmienky ako zamestnanci?
@tahomi asi mysli to ze na nu sa nevztahuje retazova materska popri trvani pracovneho pomeru
@siete ked ti skonci poberanie materskej vznikne ti povinnost platit odvody na zaklade posledneho DP?
@mamina7070 to ešte neviem, pravdepodobne nevznikne
no dovolala som sa na infolinku sociálnej poisťovne. Žiaľ je to odlišné ako pri zamestnancovi. SZČO si musí pri druhom dieťati nanovo strážiť tých 270dní platenia sociálnych odvodov za posledné dva roky. Kľudne ma opravte ak zle uvažujem, ale nestihnem porodiť druhé dieťa bez toho, aby som si medzitým znovu nezačala platiť sociálne (min.237e) a to mi zhltne polovicu rodičáku. Ocením akékoľvek príspevok či radu od matky živnostníčky, ktorá si niečím podobným prešla, či náhodou neexistujú nejaké "zlepšováky". ďakujem

Preco by si nemala podmienky ako zamestnanci?