icon

Maximálna materská v roku 2025: Kedy na ňu máte nárok?

gerzika
19. okt 2024

Dobrý deň,

V júni 2024 som zistila , že som tehotná.
Prosím Vás , chcem sa spýtať. Od 1.aug. 2020 som zamestnaná na TPP na dobu neurčitú. Chcela by som vyššiu materskú , tak som sa 1.aug 2024 ešte zamestnala na TPP. V novembri by som chcela ísť na PN. Termín mám 17feb 2025. Mám nárok na tu vyššie materskú? Ďakujem.

martinkatinka
19. okt 2024

Materska zavisi od prijmov, nie od poctu TPP. a PN zase zavisi od diagnozy, nie ze ty si povies....

luliu
19. okt 2024

Keďže v druhom zamestnaní nenazbieras 270 dni, tak z toho MD nedostaneš

petamich
19. okt 2024

Nie, na to, aby si si vedela poziadat o matersku z oboch pracovnych pomerov a teda aby sa spocital vymeriavaci zaklad a priznala sa materska z neho musis aj z druheho TPP splnit ku dnu porodu podmienky 270 dni NP a to nestihas.

babushkaem
19. okt 2024

Mala si sa skor ,,prezamestnat” aby ti brali prijem iba od noveho zamestnavatela

guudy
19. okt 2024

@gerzika nie, nebudes mat narok na matersku z druheho tpp. Ta lehota 270 dni je presne nato, aby to spekulanti ako ty, nemohli zneuzivat. 🙄

lalenka33
19. okt 2024

Ešte dodám, že sa idú riešiť vo veľkom účelové PN. Takže lekári už nebudú vypisovať PN na požiadanie lebo posudkoví lekári im pôjdu po krku. A sorry, ale aj debilovi zasvieti kontrolka pri tehotnej, ktorá má po otehotnení nový TPP a zrazu aj PN.

melanta
20. okt 2024

Z oboch požiadať nemôžeš, keďže v druhom nespĺňaš 270 dní poistenia. Ale ak dobre chápem tohtoročné zmeny, tak môžeš požiadať o materské z druhého zamestnania, kde máš vyšší príjem. @zalka to bude vedieť naisto.

zalka
20. okt 2024

@melanta no vieš ze neviem naisto 😁. To sú už špekulácie mimo mňa, ja mam rada na istotu.

melanta
20. okt 2024

@zalka ak je to špekulácia, tak potom beriem späť. Nie som toho fanúšik.

zalka
20. okt 2024

@melanta teoreticky to možné je... Ale ja osobne by som to tak nespravila, lebo nemám istotu.

sju2511
27. feb 2025

Ahojte baby chcem sa opýtať či neviete poradiť ako sa dá dosiahnuť najvyššia materská čo treba splniť alebo či si to nejako priplácať a či sa to vôbec dá ďakujem 🙂

luliu
27. feb 2025

@sju2511 treba adekvátne zarábať a platiť adekvátne odvody. Priplácať sa nedá