icon

Môže agentúra platiť tehotenské bez odpracovaných 270 dní?

nilinka2345
18. aug 2025

Ahojte . Chcela by som opýtať kto ma stym skúsenosť . Som zamestnaná vo fabrike cez agentúru , som zamestnaná od 25.6.2025 zistila som že som tehotná som na PN keď že neni to práca pre tehotné a mne je neustále zle takže budem stále na PN . Na ďalšej kontrole ktorá ma čaká my dá už gynekológ potvrdenie o tehotenstve a ja by som ho chcela predložiť agentúre pod ktorou som zamestnaná lebo ak viem tak by mi mali platiť tehotenské každú mesiac od 13 týždňa tehotenstva . Sociálna poisťovňa mi to platiť nebude lebo nemám odpracované 270 dni ale agentúra by mala nie ? Prosím napíšte mi keď ste mali takú situáciu ako ja . Ďakujem .

doriiis
18. aug 2025

Prečo pre boha by ti mala agentúra platiť tehotenské? Tehotenské vypláca SP.Ak nemáš nárok,tak bohuzial

sisa_s
18. aug 2025

Nikde v zakone nie je povinnost agentury platit tehotenske, ak nesplnas k 13tt 270dni poistenia, nemas narok od socialnej poistovne na prispevok

maca1984
18. aug 2025

Agentúra ti nemá prečo toto platiť.
Zle načasované tehotenstvo.

anonym_cc5f58
18. aug 2025

Kde si sa docitala ze agentura ti ma platit tehotenske? A kolko dni mas vlastne odrobenych?

bebebi
18. aug 2025
@maca1984

@maca1984 skôr si myslím, že účelovo načasované zamestnanie, akurát si nezistila správne všetky podmienky

maca1984
18. aug 2025
@bebebi

@maca1984 skôr si myslím, že účelovo načasované zamestnanie, akurát si nezistila správne všetky podmienky

@bebebi tiež mi to tak pripadá, že takto to je.
Len som to nechcela rovno napísať.

anonym_097c8c
18. aug 2025

Nie agentúra ti nič platiť nebude, ona s tvojim tehotenstvom nemá nič

evcagabi
18. aug 2025

Preco by ti mala agentura platit tehotenske? 😅😅

226lenka
18. aug 2025

Tiež by ma teda zaujímalo kde si sa dočítala o tom, že agentúra by ti mala platiť tehotenské 🤦

vevesh
18. aug 2025

@nilinka2345 ak mas tpp, mas narok na pnku a preradenie na inu pracu. Ak ta bemaju kam preradit, tak ti musia nahradit plnu mzdu. Tehotensky prispevok je uplne ina davka, a to netusim, ci splnaa podmienky. Ak nie, tak ti to nikto vyplacat nebude...

nilinka2345
autor
18. aug 2025
@maca1984

@maca1984 toto si prosím nechajte zle načasované a tak ja sa len informujem mne ja som rada zato že som tehotná

maca1984
18. aug 2025
@nilinka2345

@maca1984 toto si prosím nechajte zle načasované a tak ja sa len informujem mne ja som rada zato že som tehotná

@nilinka2345 to že si rada ti nikto neberie.
Ale ako je písané x krát,agentúra to za teba platiť nebude.

nilinka2345
autor
18. aug 2025
@bebebi

@bebebi neprajem nikomu to čo som ja zažila stratu vlastného dieťaťa a som rada že som tehotná a tieto veci čo píšete no je to hnusne .nemam nikomu čo vysvetľovať prosím nekomentujte moje príspevky aj pani s ktorou súhlasíte .

anonym_e4afbe
18. aug 2025
@nilinka2345

@bebebi neprajem nikomu to čo som ja zažila stratu vlastného dieťaťa a som rada že som tehotná a tieto veci čo píšete no je to hnusne .nemam nikomu čo vysvetľovať prosím nekomentujte moje príspevky aj pani s ktorou súhlasíte .

@nilinka2345 musis da trochu dovzdelavat, aby si vedela nejake zakladne veci okolo pracovneho pomeru, o PN, o roznych davkach, pretoze dnes to uz patri k vseobecnemu prehladu cloveka.

anonym_82eab5
18. aug 2025
@nilinka2345

@nilinka2345 tak zacni studovat uz teraz, pocas PN co vsetko budes potrebovat pre dieta, materske rodicovske atd, aby si nebola stratena. lebo si bud malo informovana alebo velmi mlada. ked nevies kto vyplaca tehotenske.....pocas PN budesz mat na to casu az az. a pokial nemas odpracovane./hradene poistenie 270dni do porodu, tak nemas narok ani na materske
vela zdravia.

kate211
18. aug 2025

To si vazne myslis, ze ked si zamestnana pod agenturou od 25.6.2025 a z toho si uz niekolko dni, mozno tyzdnov na PN, tak ti agentura alebo niekto iny bude cele tehotenstvo nieco vyplacat? Z coho ti to ma ta agentura akoze vyplacat?

januska12323
18. aug 2025
@nilinka2345

@nilinka2345 agentúra nemôže platiť dávku, ktorú má platiť sp. Keď ti na ňu nevychádza tak nedostaneš.

javiemneviem
18. aug 2025

Agentúra s vyplácaním nič nemá 🙂 Ak žena nemá odpracovaných 270 , nedostane tehotenské. Môžeš ale čerpať PN počas tehotenstva a po pôrode máš automaticky nárok na rodičovský príspevok a prídavky na dieťa.

anonym_097c8c
18. aug 2025

No a bude mať vôbec nejakú PNku?.keď je ešte aj cez agentúru nemá nič odpracované. Jej niečo aj vyjde vôbec?