Môže dlh ovplyvniť schválenie tehotenského príspevku?
Ahojte babulky momentalne som v 18 týždni tehotenstva. O tehotenskom príspevku som zistila len pred pár dňami kedže som prvorodička a nejako ma táto informácia obišla, preto by som sa chcela o tom aspoň takto informovať..podmienkami ak dobre rozumiem bolo splňat lehotu 270 dní, ktorú spĺňam kedže som pracovala od mojich 18 rokov v jednej firme a potom po skončení PP u tohto zamestnávateľa som bola 2 mesiace nezamestnaná a vznikol mi dlh za 2 mesiace necelých 200 e .. presnejšie 192 eur. To bolo za mesiac december a január tohto roku. Od februára som zamestnaná v inej firme takže som pracujúca ale teda tento dlh mi tam svieti, V tej lehote keď som bola v 13 týždni tehotenstva od kedy sa vypláca tehotenský tak som bola normálne zamestnaná . Tak by som sa chcela spýtať či mi kvôli tomu môžu zamietnuť tehotenskú dávku alebo s vyplatením naraz tej sumy by mi mohli schváliť . Ak sa do tohto nejaká rozumie vedeli by ste mi poradiť ako je to ?
A prečo si si to hneď nevyrovnala? Keby si chcela úver pôžičku hypo atď všade ti to bude svietiť že si mala dlh. A teraz ešte poradne pôrod nebojis sa že ti zdravotná niečo nepreplatí?
A dlh ti vznikol v soc.poistovni alebo na zdravotnom? To je rozdiel
@mirka9876 na zdravotnom .. nevyznám sa do týchto vecí kedže som nič také neriešila doposial stále som pracovala takže aký je v tom rozdiel? ..
@mirka9876 v sociálnej žiadny dlh nemám to je čisto zdravotka .
@mirka9876 v sociálnej žiadny dlh nemám to je čisto zdravotka .
@saninka234 tak ked nemas dlh v socialnej, tak by ti nemali zamietnut tehotenske. SP a ZP su dve rozne institucie
A už si dlh vyplatila zdravotke?
A už si dlh vyplatila zdravotke?
@evka52 tiež odporúčam ho vyplatiť. Aby jej nedali ešte vyúčtovanie za celý pôrod a hospitalizáciu...

pri schvalovaní materskej nesmieš mať v čase žiadosti dlh....ako je to pri tehotenskom neviem.....