icon

Môže mať známa dve dohody popri rodičovskom príspevku?

slavka1957
20. máj 2025

Prosím vás potrebujem poradiť- známa poberá platený predĺžený rodičovský príspevok a popri sem tam chodí na brigádu na dohodu, teraz ma možnosť ísť ešte na jednodňovú brigádu si privyrobiť k druhému zamestnávateľovi takže by jej urobili ešte druhu dohodu, je to v poriadku?
Čítala som v diskusiách že je to neobmedzene len boli to staršie príspevky tak či sa niečo nezmenilo za posledný rok, poprípade treba niekde niečo hlásiť? Ďakujem za info 🙏

melanta
20. máj 2025

Môže, nič sa v tomto nemenilo.

andulka1988
20. máj 2025

@slavka1957 ja mám 2 zmluvy a taktiež invalidný nikto nič

slavka1957
autor
20. máj 2025
@andulka1988

@slavka1957 ja mám 2 zmluvy a taktiež invalidný nikto nič

@andulka1988 ďakujem, ani ste nikde nič nehlásili áno?

slavka2209
21. máj 2025
@melanta

Môže, nič sa v tomto nemenilo.

@melanta a netreba nikde nič hlásiť?

andulka1988
21. máj 2025
@slavka1957

@andulka1988 ďakujem, ani ste nikde nič nehlásili áno?

@slavka1957 nie neohlásila,iba som oznámila zamestnávateľovi že som na rodičovskej dovolenke a zároveň poberateľ invalidného dôchodku

slavka2209
21. máj 2025
@andulka1988

@slavka1957 nie neohlásila,iba som oznámila zamestnávateľovi že som na rodičovskej dovolenke a zároveň poberateľ invalidného dôchodku

@andulka1988 ďakujem, ale teda aj dve dohody súbežne môžu byt?vsade je uvedené že robiť sa môže aj príjem je neobmedzený ale moc o viacerých zamestnávateľoch sa nepíše :(

andulka1988
12. jún 2025
@slavka2209

@andulka1988 ďakujem, ale teda aj dve dohody súbežne môžu byt?vsade je uvedené že robiť sa môže aj príjem je neobmedzený ale moc o viacerých zamestnávateľoch sa nepíše :(

@slavka2209 môžu byť aj 2 dohody,ja mám 2 zamestnávateľov a je to vraj v poriadku

melanta
12. jún 2025
@andulka1988

@slavka2209 môžu byť aj 2 dohody,ja mám 2 zamestnávateľov a je to vraj v poriadku

@andulka1988 platí to, čo vraví zákon. Čiže to, čo píšem. Ak každý z tvojich 2 zamestnávateľov má iný predmet podnikania, tak je to v poriadku. Ale ak majú rovnaký predmet podnikania, tak potrebuješ súhlas prvého, aby si mohla uzatvoriť zmluvu s druhým. Autorka sa pýta jasne, na 2 školy, čiže na zamestnávateľov, ktorý sú predmetom činnosti konkurenciou. Tam hovorí zákon tak, ako píšem. Tak prečo radiť "vraj". Raď podľa zákona.

simulienka2207
12. jún 2025

moze

andulka1988
19. jún 2025
@melanta

@andulka1988 platí to, čo vraví zákon. Čiže to, čo píšem. Ak každý z tvojich 2 zamestnávateľov má iný predmet podnikania, tak je to v poriadku. Ale ak majú rovnaký predmet podnikania, tak potrebuješ súhlas prvého, aby si mohla uzatvoriť zmluvu s druhým. Autorka sa pýta jasne, na 2 školy, čiže na zamestnávateľov, ktorý sú predmetom činnosti konkurenciou. Tam hovorí zákon tak, ako píšem. Tak prečo radiť "vraj". Raď podľa zákona.

@melanta záleží čo má na dohode napísané, automaticky ak by som pracovala napr. v tescu a zároveň by som chcela v kauflande to by podľa zmluvy nešlo. Ja pracujem na skrátený úväzok ako upratovačka a zároveň v štátnej inštitúcií na plný úväzok ktorý mi to dovoľuje nakoľko nepracujem u konkurencii. Ale môže mať 2 dohody ak to dovoľuje zamestnávateľ .

melanta
19. jún 2025
@andulka1988

@melanta záleží čo má na dohode napísané, automaticky ak by som pracovala napr. v tescu a zároveň by som chcela v kauflande to by podľa zmluvy nešlo. Ja pracujem na skrátený úväzok ako upratovačka a zároveň v štátnej inštitúcií na plný úväzok ktorý mi to dovoľuje nakoľko nepracujem u konkurencii. Ale môže mať 2 dohody ak to dovoľuje zamestnávateľ .

@andulka1988 nemusí to byť v zmluve. Pretože je to v zákone. Ak by robila v Tescu a chcela v Kauflande, potrebovala by súhlas Tesca aj keby v zmluve nič nemala. Takže ešte raz, aj keby to nemala v zmluve zakázané, tak by nemohla bez súhlasu, pretože to zakazuje zákon. A ten je viac ako zmluva. Nie, je potrebné, aby mi laik písal ako to funguje. S pracovnými zmluvami a zákonom pracujem dlhé roky.