Môžem dať dieťa do škôlky a ostať doma?
Ahojte
Mozem dat dieta do sukromnej skolky napr od septembra a 3 roky bude mat az v novembri a ja do prace nastupim az po dovrseni 3 rokov? Ze cca tie 2 mesiace budem doma? Dostanem aj tych 533€? V praci mam zmluvu na dobu neurcitu
Ano, rodičak máš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to,či pracuješ.
môžeš ale v podstate ti to nič neporieši, teda ak dieťa po dovŕšení 3rokov presunieš do inej škôlky....nové deti, nový kolektív - čiže dieťa bude začínať odznovu a čo sa týka zvyku aj čo sa týka chorobnosti....
mozes
@liz_lemon fakt? Ze dieta mi realne nastupi do sukromnej skolky ( je v systeme skolok ministerstva) a ja budem tie 2 mes doma za plnu sumu a do prace nastupim po dovrseni veku 3 rokov?
môžeš ale v podstate ti to nič neporieši, teda ak dieťa po dovŕšení 3rokov presunieš do inej škôlky....nové deti, nový kolektív - čiže dieťa bude začínať odznovu a čo sa týka zvyku aj čo sa týka chorobnosti....
@mogaa nebudem presuvat dieta do inej skolky , ostane v tejto sukromnej
Ano, rodičak máš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to,či pracuješ.
@jaskolka ano len som si myslela, ze ked dieta naozaj nastupi do skolky ja automaticky musim nastupit do prace
Môžeš byť doma a môžeš ísť do práce, príjem rodičovského príspevku to neovplyvní.
Môžeš byť doma a môžeš ísť do práce, príjem rodičovského príspevku to neovplyvní.
@letfenixa vdaka moc
Môžeš, aj keby šlo do štátnej
Môžeš, aj keby šlo do štátnej
@aliziana vdaka myslela som si ze to je podmienka ze ked dieta nastupi ja automaticky musim do prace
Aj keby dáš dieťa v roku do jaslí a ideš do práce tak dostávas plat aj rodicak kým dieťa nedovrsi 3roky
Treba sa pripraviť na to, že po nástupe sú viac chorí doma ako v škôlke, takže možno to až také voľno nebude.

mozes