icon

Môžem dať dieťa do škôlky a ostať doma?

12. máj 2025

Ahojte
Mozem dat dieta do sukromnej skolky napr od septembra a 3 roky bude mat az v novembri a ja do prace nastupim az po dovrseni 3 rokov? Ze cca tie 2 mesiace budem doma? Dostanem aj tych 533€? V praci mam zmluvu na dobu neurcitu

liz_lemon
12. máj 2025

mozes

jaskolka
12. máj 2025

Ano, rodičak máš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to,či pracuješ.

mogaa
12. máj 2025

môžeš ale v podstate ti to nič neporieši, teda ak dieťa po dovŕšení 3rokov presunieš do inej škôlky....nové deti, nový kolektív - čiže dieťa bude začínať odznovu a čo sa týka zvyku aj čo sa týka chorobnosti....

autor
12. máj 2025
@liz_lemon

mozes

@liz_lemon fakt? Ze dieta mi realne nastupi do sukromnej skolky ( je v systeme skolok ministerstva) a ja budem tie 2 mes doma za plnu sumu a do prace nastupim po dovrseni veku 3 rokov?

autor
12. máj 2025
@mogaa

môžeš ale v podstate ti to nič neporieši, teda ak dieťa po dovŕšení 3rokov presunieš do inej škôlky....nové deti, nový kolektív - čiže dieťa bude začínať odznovu a čo sa týka zvyku aj čo sa týka chorobnosti....

@mogaa nebudem presuvat dieta do inej skolky , ostane v tejto sukromnej

autor
12. máj 2025
@jaskolka

Ano, rodičak máš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to,či pracuješ.

@jaskolka ano len som si myslela, ze ked dieta naozaj nastupi do skolky ja automaticky musim nastupit do prace

letfenixa
12. máj 2025

Môžeš byť doma a môžeš ísť do práce, príjem rodičovského príspevku to neovplyvní.

autor
12. máj 2025
@letfenixa

Môžeš byť doma a môžeš ísť do práce, príjem rodičovského príspevku to neovplyvní.

@letfenixa vdaka moc

aliziana
12. máj 2025

Môžeš, aj keby šlo do štátnej

autor
12. máj 2025
@aliziana

Môžeš, aj keby šlo do štátnej

@aliziana vdaka myslela som si ze to je podmienka ze ked dieta nastupi ja automaticky musim do prace

margitaf
13. máj 2025

Aj keby dáš dieťa v roku do jaslí a ideš do práce tak dostávas plat aj rodicak kým dieťa nedovrsi 3roky

lauricka
14. máj 2025

Treba sa pripraviť na to, že po nástupe sú viac chorí doma ako v škôlke, takže možno to až také voľno nebude.