Môžem ísť na materskú?
Ahojte, chcela by som sa spýta ak som na zmluvu od 26.11.2015 a som v 5 týždni teraz výjde mi materská ?
Ale keby mi ukončili zmluvu ešte pred tým jak budem mať 2roky odrobene bude sa dat?
Lebo to tu nevyzerá dobré tak neviem ci vôbec bude predajná do vtedy fungovať . A myslela som že keď chceš materskú musíš mať 2 roky odrobene
Dobre ďakujem takže keď im dam papier že som tehotná od lekára tak má do konca roka minimálne nemali vyhodiť
Ale to im mám poslať ? Lebo oni chodia väčšinu osobné nie su to slováci
ok a v tom papieri musí byť čo ?potvrdenie len od lekára stačí ?
👍👍 ok ďakujem
Ahojte baby, mam otazku. Od 15.7.2005 do 9.7.2017 som robila v jednej firme, od 10.7.2017 do 3.8.2017 v druhej (3tyzdne). Od 4.8. do 20.8. (2 tyzdne) som bola vedena na urade prace. Od 21.8. som opat zamestnana. Moja otazka je, ze ak v tejto v praci zotrvam a dajme tomu 12/2017 by som otehotnela, mam narok na matersku? A z ktorej roboty by sa mi ratala materska? Dakujem za odpovede.
@katica2011 Samozrejme. Ak otehotnies v 12/17 tak nastup na MD bude v roku 2018 a tvoj VZ bude rok 2017
@natalienka12 aj keby som bola PN, kedze mam problemy s chrbticou? Velka pravdepodobnost, ze by som mala rizikove. Dakujem za odpoved 😉
@katica2011 ano narok budes mat
@katica2011 Tvoj VZ pre MD bude príjem z posledneho prac.pomeru ak odpracujes minimálne 90dni bez PN a OCR.
@natalienka12
@evittam ak ak by som bola PN este pocas skusobnej, cize by to nebolo 90dni, tak by sa mi ratalo z predosleho od 1/2017?
@katica2011 Ano.
Aj výška PN?
@katica2011 PN v r.2017 - VZ hruby prijem za r.2016
@evittam ahoj, este by som sa chcela spytat na taku vec ohladom dávky v nezamestnanosti, ze ak v tejto praci zotrvam viac ako 3 mesiace, davku v nezamestnanosti mi aj tak rataju z poslednych 2 rokov? Nielen z tohto posledneho? Dakujem za odpoved.
@katica2011 Ano.
@evittam ahoj 😁 mala by som este otazku na teba, v tomto zamestnani mam zmluvu na dobu urcitu do 31.8.2018. Keby som bola tehotna napriklad 4/2018 a bola by som PN a medzitym v auguste sa mi skonci zmluva, ktoru by mi nepredlzili...zanikne mi pomer aj ked budem PN? A ak hej, tak tu davku v Pn budem dostavat az do nastupu na matersku alebo musim potom prejst na davku v nezamestnanosti? Dakujem.

@pumperlik Ano.