Môžem ísť na PN po dovolenke po materskej?
Ahojte,
prosím Vás, neviem či mi niekto bude vedieť poradiť.
Skončila mi MD 18.12.2023, hneď na to som začala čerpať dovolenku a tá mi skončila 18.1.2024, v ten deň som sa ale pri vystupovaní z auta pošmykla na lade a podvrtla si koleno, a asi aj natiahla svaly na nohe, čiže som pekne na otočku nastúpila do auta a šla k chirurgovi aby sa to vyšetrilo.
Sám chirurg sa ma pýtal na PN ale ja neviem či mám na PN vôbec právo? Je tam nejaká ochranná lehota? Som na RD a nejdem naspäť do práce, hoci som mala už v marci nastúpiť naspäť. Ale tvrdil mi že môžem ísť na PN nasledujúci deň po ukončení dovolenky.
Viem iba že je ochranná lehota po MD je 7 dní. V takomto prípade nakoľko som mala aktivované nemocenské poistenie je to možné?
Ďakujem pekne za odpoveď.
@zalka ale mne sa začala zároveň s dovolenkou čerpať aj RD, ževraj teda
Nie nemôžeš čerpať dovolenku a byť na rodičovskej.
Príspevok RP mať môžeš. Ale dovolenku a rodičovskú dovolenku v súbehu nie. Za dovolenku máš plat, tj. kvôli tomu máš teraz OL .. PN pôjde rovno na SP .. a od prvého dna platí SP , nie zamestnávateľ ... ak to nepoondil zamestnávateľ ...
@zalka oh aha, zaujimave, skoda, keby som mu dnes povedala aby ma dal PN tak by to aj pomohlo kedze nejdem nakoniec v marci do prace ale asi neskor. Ale aspon v tom mam jasno, super dakujem krasne 😊
môžeš ísť k obvodnej a tá ti môže vypísať PN ... na základe správy ... sa mi marí ..
@zalka áno idem za ňou zajtra nakoľko dnes nebola v práci tak uvidím, čo ma ale trápi teraz viac je že som dokaličená a skĺbiť to so starostlivosťou o dieťa je masaker
@zalka čiže ja som teraz v tej 7 dňovej ochrannej lehote áno? Bojím sa že aj ja niečo dopletiem obvodnej a doserinkam to cele 😂
áno ak ti dobre urobili v robote prihlášky odhlášky .. tak si v ochrannej lehote ..

Môžeš ísť na PN si zamestnanec čerpala si dovolenku a ak si po nej nastúpila na rodičovskú tak si v OL 7 dní.