icon

Môžem ísť na PN po dovolenke po materskej?

22. jan 2024

Ahojte,

prosím Vás, neviem či mi niekto bude vedieť poradiť.

Skončila mi MD 18.12.2023, hneď na to som začala čerpať dovolenku a tá mi skončila 18.1.2024, v ten deň som sa ale pri vystupovaní z auta pošmykla na lade a podvrtla si koleno, a asi aj natiahla svaly na nohe, čiže som pekne na otočku nastúpila do auta a šla k chirurgovi aby sa to vyšetrilo.

Sám chirurg sa ma pýtal na PN ale ja neviem či mám na PN vôbec právo? Je tam nejaká ochranná lehota? Som na RD a nejdem naspäť do práce, hoci som mala už v marci nastúpiť naspäť. Ale tvrdil mi že môžem ísť na PN nasledujúci deň po ukončení dovolenky.

Viem iba že je ochranná lehota po MD je 7 dní. V takomto prípade nakoľko som mala aktivované nemocenské poistenie je to možné?

Ďakujem pekne za odpoveď.

zalka
22. jan 2024

Môžeš ísť na PN si zamestnanec čerpala si dovolenku a ak si po nej nastúpila na rodičovskú tak si v OL 7 dní.

autor
22. jan 2024

@zalka ale mne sa začala zároveň s dovolenkou čerpať aj RD, ževraj teda

zalka
22. jan 2024

Nie nemôžeš čerpať dovolenku a byť na rodičovskej.
Príspevok RP mať môžeš. Ale dovolenku a rodičovskú dovolenku v súbehu nie. Za dovolenku máš plat, tj. kvôli tomu máš teraz OL .. PN pôjde rovno na SP .. a od prvého dna platí SP , nie zamestnávateľ ... ak to nepoondil zamestnávateľ ...

autor
22. jan 2024

@zalka oh aha, zaujimave, skoda, keby som mu dnes povedala aby ma dal PN tak by to aj pomohlo kedze nejdem nakoniec v marci do prace ale asi neskor. Ale aspon v tom mam jasno, super dakujem krasne 😊

zalka
22. jan 2024

môžeš ísť k obvodnej a tá ti môže vypísať PN ... na základe správy ... sa mi marí ..

autor
22. jan 2024

@zalka áno idem za ňou zajtra nakoľko dnes nebola v práci tak uvidím, čo ma ale trápi teraz viac je že som dokaličená a skĺbiť to so starostlivosťou o dieťa je masaker

autor
22. jan 2024

@zalka čiže ja som teraz v tej 7 dňovej ochrannej lehote áno? Bojím sa že aj ja niečo dopletiem obvodnej a doserinkam to cele 😂

zalka
22. jan 2024

áno ak ti dobre urobili v robote prihlášky odhlášky .. tak si v ochrannej lehote ..