Môžem kvôli 2x krátkej PN do konca roka mať nižšiu materskú?
Čaute... Mám taký problém, som na PN dnes 14 deň, zajtra chcem ísť do práce a robiť kým sa bude dat... Som na konci 11 týždňa... Ale v robote mi povedali, porobíš mesiac a tak nebudeš vládať, tak pôjdeš už na PN až do pôrodu... Aj vrchná aj námestník... Robím v nemocnici a máme to tam dosť pestré momentálne... Takze chcem sa spýtať, ako sa počíta materská, to si poškodím, keďže tento mesiac dostanem na výplatu asi holý prd dokopy... A budúci mesiac keď robím iba denne tak to bude plat tiež dosť...
@pimpa12 ved toto sa pýtam ale ja na materskú pôjdem až v máji, takže budu dajak počítať priemer za rok 2020 ci ako sa to počíta, som z toho tela... Neviem a preto neviem, keď pôjdem dole z platom tak si len dodrbem ten priemer ci... Lebo keď ide niekto na podporu tak posledné 3 mesiace priemer
@aneta129 Ani materska, ani podpora sa nepocita z PNky. To sa vylucuje.
PN ti teda matersku neovplyvni. Ale ako bolo spomenute, ak prestanes robit nocne a pod., tak nebudes mat ani priplatky za nocne, za smenovost, cize ti aj plat pojde trosku dole a tym padom sa to prejavi aj v materskej - kedze sa to za rok koby spriemeruje.

PN je vylučitelné obdobie, nijako ti neovplyvní výšku MD.
Ale denné smeny, bez nočných príplatkov ti znížia mzdu a tým sa ti zníži priemer, už by som asi nenastúpila do práce.