Môžem o tehotenské požiadať v neskoršom týždni tehotenstva?
Ahojte 🙂, neviem či už je tu niečo podobné ale som tu nová tak sa spýtam. S priateľom sme plánovali bábätko a pravdepodobne sa nám to aj podarilo nakoľko mi už vyše týždňa mešká menzes a na teste mi vyšli úplne jasné // a vo štvrtok mám ísť k Dr. Zaujímam sa o Tehotenské. Čítala som, že žena má naň nárok od 13. týždňa ak má za posledné 2 roky odpracovaných 270 dní a je teda za ňu platené nemocenské poistenie. A tu vzniká moja otázka. Som zamestnaná od 1.7.2022 na zmluvu a to znamená, že by mi to k tomu 13. týždňu ešte nevyšlo. Je možnosť o to požiadať v neskoršom týždni s tým, že by mi to vyplácali od vtedy ? 270 dní budem mať odpracovaných k 27.3.2023. Ďakujem za odpovede 🙂)
požiadať môžeš aj neskôr, ale posudzuje sa splnenie podmienok k 13 týždňu......takže v tvojom prípade ak do 13 tt nesplňaš podmienku 270dní nem.poistenia tak tehoteské nedostaneš ani ak požiadaš v 30tt.....
@mogaa ďakujem za odpoveď

@monika259200 popýtaj nejakú uctovnickou, aby ťa niekde zamestnala na 2-3 dohody súčastne. Vtedy sa ti dní nemocenského znasobuju. Mne nevychádzalo materská a vyriešili sme to takto.