Môžem po materskej maródiť a poberať rodičovský?
neviete my poradit ci možem po materskej isť na PN a poberať aj rodičovský príspevok, s čo sa počita PN
pozor na ochrannu lehotu.. ta je v tomto pripade tusim 7 dni... do 7 dni po skonceni materskej mozes nastupit na pn...radsej si to niekde prever... a kontrolovat ta urcite mozu.. pn zanesies zamestnavatelovi...
marodovat mozes aj viac ako rok ale len 52. tyzdnov budes dostavat nemocenske....
@janicka2315 no to asi nie... ak uz si presvihla tych 7 dni po skonceni MD.... tot sa asi zneuzivalo, preto vymysleli tu ochrannu lehotu....
@janicka2315 Tvoj PP musi trvat a na PN musis ist do 7dni od skoncenia MD aby bola platena-ako som uz napisala.😉
po materskej sa ale oficialne musite akoze vratit do prace, cize ja by som to pisomne oznamila zamestnavatelovi, mozno jeden den vzala dovolenku ktora vznikla pocas materskej a potom isla na PN
@ikonica Tak to nie. Potom to plati zamestnavatel. Ja som to tiez dala zamestnavatelovi, informovali sme sa osobne na SP a pracovnicka SP povedala,ze klasika-prvych 10dni plati SP. Vtedy som to ani neriesila. Prislo mi to normalne. Az ked to tu ta kočka dala-odpoved od SP (cierne na bielom) tak som sa to dozvedela.😉
@moni244 Mne sa oplatilo. Mala som neobmedzené vychádzky.😉
A jasné, že sa to oplatí - môžeš kľudne dostávať aj viac ako MD......keď si to spočítaš - napr. pri VZ 1000Eur - MD = 750Eur, PN+RD= cca 763-781Eur.😉 No a ak ťa nenájdu náhodou doma tak ak nebudeš mať adekvátne potvrdenie kde si bola, tak ti nezaplatia posledný mesiac.....