icon

Môžem privyrábať popri rodičovskej dovolenke?

14. máj 2024

Dobrý deň, aktuálne som na RD a chcela by som si privyrábať, jednalo by sa o menšie sumy okolo 150-200 eur mesačne. Chcela by som to mať naporiadku čo sa právnych vecí týka, ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, mohol by prosím zanechať komentár?

melanta
14. máj 2024

Počas RD môžeš normálne pracovať. Aj na plný úväzok. Aj vo svojom pôvodnom zamestnaní, aj hocikde inde. Rodičovský dostávaš do 3 rokov dieťaťa bez ohľadu na to, či pracuješ alebo nie.

alenah31
14. máj 2024

počas RD môžeš pracovať koľko sa ti páči a zarobiť toľko koľko uznáš za potrebné - nie je to obmedzené, RP ti bude patriť až kým ti dieťa nedovŕši tri roky.

autor
14. máj 2024

Admini mi zmenili názov témy 🙈 pôvodne to bolo napísané inak.. viem že pracovať môžem, avšak nechcem sa klasicky zamestnať u niekoho, iba si trošku privyrobiť, jedná sa konkrétne o doučovanie, a jedná sa mesačne o malé sumy, možno menšie aj ako som uviedla, nechcem to však robiť načierno a zaujíma ma, čo všetko treba nahlasovať úradom, odvádzať alebo neodvádzať daň atď atď

lelelienka
14. máj 2024

Musis mat zivnost, nemozes doucovat len tak , nasledne samozrejme sa prihlasis na danovy, potom ak nezarobis vela tak socialne odvody asi platit nebudes musiet a zdravotne ti vypocita poistovna podla podaneho danoveho priznania. To len tak v skratke. Treba si este zistit ako mozes prijimat platby, ci ti staci elektronicka pokladnica ci ako sa to vola a milion inych veci, Zaver - dobre si zvaz, ci sa ti to vobec oplati 🤷‍♀️

ns994
Autor odpoveď zmazal