icon

Môžem si požiadať o príspevok na starostlivosť o dieťa, ak ide manžel na materskú?

paulinafabryova
7. jan 2020

Dobrý deň, chcem sa opýtať môj muž ide teraz od januára na materskú tým pádom rodičovský príspevok poberať nebudem. Môžem si požiadať o príspevok na starostlivosti o dieťa ? Ako ste to vy riešili 🙂 ďakujem

mogaa
7. jan 2020

@paulinafabryova pokiaľ ide o to isté dieťa tak nie....na jedno dieťa je možný len jeden príspevok, nie súbežne aj MD aj príspevok na starostlivosť o dieťa

ciusinka
7. jan 2020

Príspevok na starostlivosť o dieťa sa poberá ak matka pracuje a dieťa je v jasliach/skolke a poberá sa vo výške nákladov na toto zariadenie,max.280 EUR.. Predpokladám,že toto nie je tvoja situácia,takze nie,nemôžeš si o tento príspevok požiadať a okrem toho ako je vyššie spomenuté,neda sa na jedno dieťa poberať materská a súbežne aj rodičovský príspevok alebo príspevok na starostlivosť o dieťa..

emi26
18. mar 2020

Maminy prosím neporadíte, či mám nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa?, ak som nikdy materskú nebrala, starí rodičia sa mi starajú o malého a ja si robím doktorát? (Mesačne by som mala dostať o 10,00€ viac, ako dostávam teraz, keď poberám rodičovský príspevok, ale aj to pomôže, ďakujem)

alenah31
18. mar 2020

@emi26 nie - jedine ak by si mala dieťa v štátom resp. súkromnom zariadení (jasle, škôlka) alebo ak by si starí rodičia otvorili živnosť a služby starostlivosti by ti fakturovali. A nemusíš dostávať 280€ - ak máš napr. jasle a platíš len 180€ dostaneš len toľko. Treba si o tom aj čo to prečítať. Tie peniaze totiž nedostaneš ty, ale pôjdu na účet zariadenia, ktoré doklad k preplateniu vystaví.