Môžem vybaviť opatrovné pre rodiča na dôchodku?
Ahojte, som na materskej dovolenke syn má v marci 2 roky, žijeme zatiaľ pri mojich rodičoch. Mama je na dochodku (63r.) je ZŤP, môžem si na ňu vybaviť opatrovne? Ak áno, ako na to? (ma problémy s nohamy, ťažko sa jej chodí, upratuje - vo všetkom jej pomáham, chodím s nou k lekárovi, na nakúpi...) s opatrovnym bol jej nápad, tak ma napadlo ci by to šlo? 🙂
neviem či dajú opatrovateľské na maminu čo je mobilná že chodi .Tam je to na stupeň odkazanosti 5 a 6.Treba skúsiť.
@tinaslukaskom opatrovné nedostaneš len tak , že je mama stará a ťažko chodí....ak chodí, môže byť doma ale nie je odkázaná na starostlivosť inej osoby.....ono to funguje tak že opatrovné dostane človek ktorý reálne musí byť s daným človekom, teda ten je odkázaný na jeho starostlivosť - či už je tam psychiatrická diagnóza alebo sa daný človek nevie sám najesť, obliecť, prejsť....čiže ak mama sama chodí, opatrovanie ti nedajú.....+ ty by si musela aj ukončiť PP.....
OK ďakujem za odpovede, to ja len tak zo zvedavosti či by sa to dalo... Ďakujem
@mogaa zas nie je tam povinnosť sa i ňu starať....my sme si najali opatrovateľku k mame...a platili sme ju z peňazí čo som dostávala na ňu OP...a nikto nechodil,.. žiadna kontrola....

Ja som bola na RD...a poberala som zároveň OP na mamu...len mama bola imobilna.....treba to riešiť cez ÚP