icon

Možnosti počas obdobia medzi rodičovskou a materskou dovolenkou

viktorka97
27. feb 2026

V Júly mi končí rodičovská dovolenka a podľa pôvodného plánu by som mala nastúpiť späť do práce. Momentálne som však opäť tehotná a moja práca je fyzicky náročná, preto ju v súčasnom stave nemôžem vykonávať.

Materská dovolenka mi má začať v septembri, čo znamená, že medzi skončením rodičovskej dovolenky a nástupom na materskú vznikne približne mesačné obdobie, ktoré nemám finančne pokryté.

Chcela by som sa informovať , či sa táto situácia považuje za reťazové tehotenstvo a aké mám možnosti počas obdobia medzi rodičovskou a materskou dovolenkou ?

Ďakujem za Vaše odpovede a skúsenosti. ☺️

anonym_ec7f6b
27. feb 2026

@viktorka97 retazova to nebude - musela by si nastupit na matersku do 3r prveho dietata.

Vykrytie - napada ma jedine PN.

viktorka97
autor
27. feb 2026
@anonym_ec7f6b

@viktorka97 retazova to nebude - musela by si nastupit na matersku do 3r prveho dietata.

Vykrytie - napada ma jedine PN.

@anonym_ec7f6b ešte som rozmýšľala , že mám ešte nevyčerpanú dovolenku , že tu by som si vyčerpala .
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ☺️

marcinka44
27. feb 2026
@viktorka97

@anonym_ec7f6b ešte som rozmýšľala , že mám ešte nevyčerpanú dovolenku , že tu by som si vyčerpala .

@viktorka97 áno, buď vyčerpáš dovolenku, ktorú budeš mať aj lepšiu zaplatenú alebo sa dáš na rizikové tehotenstvo a tým pádom budeš čerpať PN

anonym_310433
27. feb 2026
@viktorka97

@viktorka97 bud budes mat dovolenku, alebo ak mas naozaj rizikovu pracu, tak mas dovod zostat doma s nahradou mzdy, alebo ak mas zdravotne komplikacie, lekar ta vypise na PN. No v tejto dobe to bude urcite vyhodnotene ako ucelive, dost sa to kontroluje. Ze cely cas ok a zrazu akurat na to obdobie budes PN. To sa bude tazko dokazovat...
Inak, to co je dovod, nemat financne pokryte? Vsak ty mozes nastupit do prace.

anonym_f9f3c6
27. feb 2026

To uz robote naschval, tieto retaze furt, teliatka sa tahaju s retazami, ach jaj🐮