icon

Musím ohlásiť návrat na rodičovský príspevok v Sociálnej poisťovni?

7. okt 2025

Ahojte, manzel bol s malym na materskej a teraz som nastupila ja naspat na rodicak, treba ohlasovat na socialnu a zdravotnu, ze som opat na rodicovskej, alebo to poslu z uradu? Ďakujem

wejuska7910
8. okt 2025

@anonym_autor a nedzitym si bola co?

autor
9. okt 2025
@wejuska7910

@anonym_autor a nedzitym si bola co?

@wejuska7910 samoplatca

lienka.7
9. okt 2025

@anonym_autor asi sa odhlásiť? Nikto za teba nebude robiť nič automaticky

autor
9. okt 2025
@lienka.7

@anonym_autor asi sa odhlásiť? Nikto za teba nebude robiť nič automaticky

@lienka.7 uz som sa odhlasila cez aplikaciu, ale mam tam teraz uvedene, ze obdobie bez platitela poistneho, som myslela, ze to tam z uradu automaticky poslu

3petka
9. okt 2025
@anonym_autor

@lienka.7 uz som sa odhlasila cez aplikaciu, ale mam tam teraz uvedene, ze obdobie bez platitela poistneho, som myslela, ze to tam z uradu automaticky poslu

@anonym_autor myslím že zdravotku musíš nahlásiť ale na sp by to malo byt automaticky. Ale pre istotu si zavolaj.

autor
9. okt 2025
@3petka

@anonym_autor myslím že zdravotku musíš nahlásiť ale na sp by to malo byt automaticky. Ale pre istotu si zavolaj.

@3petka ďakujem za odpoveď. Pôjdem tam osobne

wejuska7910
9. okt 2025

Musis sama oznamit,sice by "mali" byt prepojení ale realita je ina. Idealne ked budes mat potvrdenie z uradu ze si naspat na rodicovskom a to im posles/zanesies

autor
9. okt 2025
@wejuska7910

Musis sama oznamit,sice by "mali" byt prepojení ale realita je ina. Idealne ked budes mat potvrdenie z uradu ze si naspat na rodicovskom a to im posles/zanesies

@wejuska7910 ďakujem