icon

Musím skôr na materskú

miushka13
6. aug 2017

mam otázočku žienky. čakám dvojičky a viem že sa pri dvojičkách ide na materskú skôr... ale... musim? som nezamestnana a doma na marodke... tak to plati aj pre mna? nie len pre zamestnane?

evittam
6. aug 2017

@miushka13 Na MD nastupujes 6-8 týždňov pred porodom. Ak si nezamestnana máš vôbec narok na MD?! A nie nic nemusis môžeš nastupit na MD kedy len chces-aj v den pôrodu ale sa ti v tom pripade krati.

miushka13
autor
6. aug 2017

mam narok na materske.. som na marodke a mam zaplatene dobrovolne zdravotne poistenie... len musim mat dodrzane 27 tyzdnov na marodke a to nebudem ak pojdem na marodku v 34 tyzdni

evittam
6. aug 2017

@miushka13 Musíš mat 26tyzdnov NP pred nastupom na MD aby si splnila podmienky naroku na MD z DNP. A zdravotné poistenie nema nič spolocne s narokom na MD.

bobacik_29
6. aug 2017

@miushka13 ja cakam tiez dvojocky.kedy.mas.termin??? Tak.ja.dúfam ze.pojdem.na.materku.az.v34 tyzdni.da.sa.aj v 32.tusim.zo.zdravotnych.dôvodov ale.tak.tiez.som na.pn.tak.sa.neponahlam 🙂

miushka13
autor
7. aug 2017

@evittam.. ved prave 🙂 pisem o DNP nie o zdravotnom poisteni... ked pojdem na matersku uz v 34 tyzdni tak mi nevynde 26tyzdnov

evittam
7. aug 2017

@miushka13 Tak nechod v 34tyzdni. A precitaj si co pises-pises o nejakych 27t a nejakom dobrovolnom ZP,ktore ani neexistuje.

miushka13
autor
7. aug 2017

@bobacik_29 gratulujem 🙂 a uz viete co to bude? ja chlapcek a dievcatko zatial 🙂 dufam ze videli dobre 🙂 ... a termin mam vianocny presne 24.12 🙂 vy?

miushka13
autor
7. aug 2017

@evittam neexistuje dobrovolne zdravotne poistenie?

evittam
7. aug 2017

@miushka13 Nie.

bobacik_29
7. aug 2017

@miushka13 aj ja tebe 🙂 no.vraj to.budu.dve baby ja.mam termin 25.11. Ale.dufam.ze.o.mesiac skorej by.to.mohlo.byt uz teraz.sa.ledva hybem 🙂 aj.ja.som.chcela.chlapca.a.babu.ale.nevyslo nevadi.🙂 ako.znasas.tehu.zatiaľ ????musis.lezat ci.nie???

miushka13
autor
7. aug 2017

@bobacik_29 tak kedže to viem porovnať lebo mam už doma 5 ročného syna tak oproti prvému tehu je to katastrofa :D ale teraz su dve tak asi aj preto :D
.. stále ničo zabolí pri kychnutí sa chytám za brucho a prvé štyri mesiace som strávila na tróne s hlavou v mise :D :D :D ale to chvalabohu prešlo ... hlavne že detičky rastú ja to dajak zvládnem ... som na PNke od začiatku lebo som dvakrát špinila brala som aj duphaston... snažím sa šetriť ale tak pri 5 ročnom synovi to je ťažšie hlavne teraz v lete 🙂 takze boli aj prechadzky aj kupko {samozrejme som sa nekúpala ) ty si ako natom? pribrala si kolko?

bobacik_29
7. aug 2017

@miushka13 ja mam doma uz 4 deti toto.tehu najhorsie byvalo mi.zle teraz ma.pre zmenu vsetko boli chrbat brucho polihujem.ale.neda sa stale krcok mi zatial drzi za.tyzden a pol mam.kontrolu ....ako casto ta kontruju mna kazde 3 tyzdne...pribrala som 8 kg som.v 25 tyzdni ty kolko??? Bojim sa dalsich mesiacov bude to.narocne ide zacat skola za.mesiac :(