icon

Na aké dávky mám nárok, keď som ostala tehotná?

Ahojte ..mam taku otazku kto ma skusenost a vie mi povedat ked nastane situacia ze momentalne som na rodicaku s 1 a pol rocnou dcerou a zostala som tehotna... na co budem mat narok ? Rodicak nizsi ? Alebo ako to je ked som neodpracovala lebo som bola na MD .. a predtym som mala narok pri prvom na materske ...dakujem

ivkazba
17. aug 2021

Pracovný pomer ti stále trvá?

zuzanajakubikova888
autor
17. aug 2021

@ivkazba nie netrva mi pracovny pomer ...

ivkazba
17. aug 2021

@zuzanajakubikova888 tak potom máš nárok iba na nižší rodičovský a rodinné prídavky, oboje od narodenia dieťaťa. Ešte teoreticky, ak ti PP skončil nie dávno, tak sa zamestnať, aby si stihla mať 270 dní poistenia za posledné 2 roky.

zuzanajakubikova888
autor
17. aug 2021

@ivkazba dakujem za odpoved ... uz som nasla aj temy dalsie k tomuto...

zuzanajakubikova888
autor
17. aug 2021

Aj by som tu diskusiu vymazala nech to tu nie je zbytocne.. ale netusim ako 😂

ivkazba
17. aug 2021

@zuzanajakubikova888 musíš poprosiť admina, sama ju už nezrušíš, ak v nej sú už príspevky.

nafka0483
17. aug 2021

@zuzanajakubikova888 Ak si pri prvom dietati mala matersku a teraz poberas ten vyssi RP, tak si ho nechaj prihlaseny az kym starsie dieta nebude mat 3 roky. Az potom si ho prehlas na mladsie a uz budes dostavat ten nizsi.
Ak si rovno po narodeni prehlasis na mladsie dieta, tak bdues mat nizsi, cize sa ukratis.

lilinka88
17. aug 2021

Ešte máš možnosť si platiť dobrovoľne odvody, ak máš za posledny cca rok aspoň niečo odrobene. Neviem kedy ti skončil PP