Na PN v ochrannej lehote, mám si platiť zdravotné pred nástupom na PN?
Dobry den, 1.10.2018 som nastupila do zamestnania...no musela som dat vypoved ku dnu 2.12.2018. Hned na druhy den 3.12.2018 som zistila ze som tehu...a k lekarovi som isla 6.12.2018 a odvtedy som PN. Cize som este stihla tu ochrannu lehotu 7 dni... moja otazka...od 3.12 - 6.12.2018....treba si zaplatit zdravotne alebo to este plati zamestnavatel?... aby som mala narok na matersku... dakujem
Matersku posiela socialka nie zdravotná. Ale doplatiť by ste si mali
S materskou to nemá nič ale zaplať si to, lebo oni ti nedajú vedieť. Ozvú sa ti za 10 rokov, že tam máš nedoplatok a budú ťa naháňať a chcieť také penále zaplatiť, že až. Oni si v tomto vedia počkať
@katkatonkova aby bol narok na MD musi byt splnenych 270dni NP 2r pred porodom a aktivne NP alebo byt v OCR. Ty neuvadzas co bolo pred touto pracou.
Od 3.12 do 6.12. je potrebne si zdravotne zaplatit. V zdravotnej poistovni Vam vypocitaju alikvotnu ciastku za tieto dni, len tam treba ist🙂
@9lf9 to som bola na rodicovskej....
@katkatonkova ale ide o to ci ti pocas RP trval daky PP lebo ak nie mas 63dni NP a potrebujes 270 cize by si bola bez MD.
@9lf9 ano trval....skoncil mi ku dnu 30.9.2018...vtedy mi sk9mcil aj rodicak a od 1.10.2018 som nastupila do noveho PP....cize hned na druhy den pi skonceni rodicaku...
@katkatonkova potom je vsetko v poriadku ;) so zdravotkou uz vyssie radili.
Baby dakujem za odpovede...
@katkatonkova A este dodam,ze ak si bola tehotna v case trvania PP co si bola tak nie si v 7dnovej OL ale v 8mesacnej.
@evittam no vlastne ano....uz som bola tehotna....

@katkatonkova zdravotne poistenie nema nic s narokom na materske