Na účet mi prišlo 100 eur. Kedy dostanem zvyšok rodičovskej?
ahojte chcem sa spytat, 9.11. mi skoncila materska a teraz mi prislo na ucet len 100 e, to akoze kde je zvysok, nie je rodicovsky okolo 220e? dakujem, mam prve dieta, tak neviem jak to chodi, dakujem za odpvede 🙂
no maly je narodeny 15teho, tak to musim ist na urad? to som nevedela
@mimuska123_ musíš ísť najprv na sociálku kde ti dajú potvrdenie dokedy ti posielajú materskú. To potom odnesieš na UPSVAR tam si vyplníš žiaosť a oni ti začnú posielať rodičák 😉 myslím že potrebuješ aj rodný list dieťatka
@mimuska123_ po skonceni materskej hned ist na socialku oni ti daju papier ze od do kedy si mala matersku a stym na ˇUPSVR,takze tento mesiac uz nedostanes ked si si to nenahlasila ☹
@mimuska123_ štát ti nič nedá len tak. aj materskú si musíš vybavovať. a takisto aj rodičák. musíš ísť na upsvar s potvrdením zo sociálky, že máš ukončenú materskú. ale to tento mesiac už nedostaneš peniaze, keďže si si to nevybavila. pošlú ti až v januári, ale to dostaneš doplatené aj za november, čiže v januári čakaj 2x 194eur. len si to choď ešte teraz v decembri vybaviť, lebo budeš v januári bez peňazí
@marcelatje kolko papierovaciek, no super tesim sa 🙂
tak ja keď som poberala prvý krát materskú a rodičovskú tak som nemusela nikde nič hlásiť, dokonca mi prišiel list so sociálky o tom, že mi od dátumu ... bol priznaný rodičovský príspevok, tak som prekvapená, že mám ísť na úrad, tak aby som pomaly v januári bežkala 🙂
@mimuska123_ no a este si daj aj ziadost na tej socialke aby ti pocas mat.dovolenky odvadzali odvody do starobneho dochodku,lebo budes stratova 3 roky,pretoze teraz to za teba neplati ani zamestnavatel......teda neviem ci si si dala ziadost ale asi nie 🙂 noo behania je okolo toho dost ved co sme na dovolenke nie? 😀
a kedy asi chodi ten rodicak?
@mimuska123_ okolo 15teho
ale baby teraz ked si spominam tak uctovnicka u nas v praci vrsvela, ze mi daco nahlasi do soc. pois. nebude to ono?
@mimuska123_ myslis tie odvody?urcite nie lebo to si ty vypisujes ziadost a na soc.ani niesu povinny ti to ohlasit,naco ked mozu usetrit 😖
baby a chcem sa opytat...o tom, ze konci vyplacanie materskej ma budu informovat?
no mna nik neinformoval
takze zajtra mozem ist najprv do soc. poistovne, nech mi daju potvrdenie o ukonceni materskej apotom naurad prace soc. vec.a rodiny a tam poziadat o rodicovsky...?
@mimuska123_ ano presne tak 🙂ˇa hneď si požiadaj aj o rodinné prídavky cca 22,- EUR
ale mne chodia rodinne pridavky
@mimuska123_ ty si srandistka - s tou otazkou 😀
@baklik to sa dako same prehodilo nazov temy bol iny 🙂 ale co aj toto je dobryy nazov, tesim sa na zajtrajsie privetive uradnicky
no baby hotovo vybavene, aj uradnicky boli ustretove 🙂

@mimuska123_ materska sa pocita presne na dni. preto ti prislo za tych 9 dni materska. rodicovsky je 194 alebo 197 teraz neviem presne a ten chodi za cely mesiac, aj keby bolo dieta narodene 31. dna v mesiaci. ale rodicak ti pride len ak si si bola o neho pisomne poziadat na upsvare. bola si???