Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@poleva a ked si bola na rodicaku a pracovala,tak si sa neodhlasila z dohodcovskeho? Lebo to je povinnost...to mi uz hned na zaciatku pani na urade vravela, ked som tam bola este ako tehu
Žienky ,teraz tu čítam niečo,čo som tiež nevedela :( od 8.júla som popri rodičáku zamestnaná,no nejde o klasickú zmluvu,ale o ZMLUVU O DIELO ! Pýtala som sa pani z UPSVaR ,či môžem popri RD pracovať,a ona že Ano,ale nepovedala,že sa mám odniekiaľ odhlasovať :( ale iné som sa chcela opýtať:26.12.bude mať malý 3roky a do 31.12.mám už spomínanú ZMLUVU O DDIELO..musím ísť pomedzi sviatky na nejaký úrad,SP alebo niekde niečo odhlasovať ? Alebo ako sa postupuje,keď mi končí rodičak ? Ďakujem
Aojte baby ja pracujem som na rd a nikde som sa neodhlasovala vsetko spravyla firma A mna takze ziadne behacky iba som nastupila a uz 7m pracujem a doatavam rodicak
@petka0202 firma ta neodhlasi, len prihlasi. Odhlasit sa musis sama.
@domca32 ahoj.
bola si sa nahlásiť na UP alebo ZP?
keď ti dieťa dovŕši 3 roky, tak pôjdeš na UP od 01.01.2017 ak chceš do evidencie a ak nie tak môžeš ísť na predĺžený RP.
Kočky, čo sa ÚP týka, tam netreba hlásiť, že končíte poberať rodičovský príspevok, nakoľko je v systéme dané obdobie, za ktoré vám RP patrí a v prípade domci32 príde ešte platba za december 2016 v januari 2017. Pravda je, že treba doložiť potvrdenie o tom, kde sa dieťa nachádza po dovŕšení 3.roku veku (škôlka - doma - babka).
@poleva No tak si spravila veľkú chybu. To, že si to nespravila ty neznamená, že je to správne. A pozri rob si ako chceš - tvoja povinnosť je nahlásiť sa pri nástupe na RD na dôchodkové poistenie ako poistenec štátu a ak sa zamestnáš čo i len na dohodu tak sa treba odhlásiť - ak si sa však neprihlásila tieto roky sa ti nebudú počítať do dôchodku - bodka. A to je zákon preto by si sa mala odhlasovať a prihlasovať.
@lalinko2010 nie,nebola som sa nikde hlásiť,veď som este na RD..len popri tom aj pracujem a malý mi teraz začal navštevovať škôlku a 3 rôčky bude mať až koncom decembra 🙂
@domca32 ok, dieťa nemá ešte tri roky, ale aj tak treba nahlásenie do ZP a do SP, to robí normálne zamestnávateľ keď ťa zamestnaná, že popri RP mám zamestnanie. Je to zmena a každú zmenu treba odhlásiť do 8 dní.
@katea to je výplata, 12/2016 v mesiaci 01/2017, nie nárok. to je rozdiel.
ona môže ale nemusí ísť na up do evidencie.
Mna zamestnavatel odhlasil azda nebude za mna platit odvody ak tam uz nepracujem
@poleva Ty si fakt asi nechápavá alebo neviem......nechcem ťa uraziť. Tak ešte raz : Áno zamestnávateľ si splní SVOJE POVINNOSTI - ako ťa nahlásil tak tak ťa aj odhlásil - ale len čo sa toho zamestnania týka. Ty keď ideš z MD na RD si POVINNÁ sa nahlásiť na SP na dôchodkové poistenie ako matka na RD a ak ideš do zamestnania-jedno či dohoda alebo TPP tak si POVINNÁ sa odhlásiť z dôchodkového poistenia a potom ak zostaneš znovu doma tak sa zase prihlásiť. Už rozumieš, či ešte stále ideš proti múru a robiť zo seba hlúpu alebo možno za pár mesiacov-rokov tu zase bude téma - ako ma štát oj...l lebo mi nikto nepovedal čo mám robiť. Ach jááááj, dievča. 😅
A moji chlapci budu mat 6 rokov takze z MD na RD ked som prechadzala som sa nahlasila samozrejme ...mne sa jednalo o dohodu popripade o pracovny pomer a to som si dnes poriešila
Pekny den ti prajem 🙂
@evittam niekedy proste neni v tvojej moci nieco vysvetlit 😀
@pillipilli No asi tak nejak - dík. Ale nemám rada ak zo mňa niekto chce spraviť silou-mocou hlupaňu alebo neznalú problematiky ak tomu rozumiem. 😉
Baby prosim vas aka je aktualna vyska rodicaku?a ak som mala matersku do 27.8.,rodicak mi dojde az v oktobri-ako za september?
@bella1988 rodicak ti dojde uz za august plna suma.pride ti teraz v septembri
@bella1988 je vo vyske 203,20€
Dobrý deň poradíte jednorazová dávka sa vypláca spolu V deň rodicaku?
ak myslíte kočikové alebo príspevok pri narodení tak ano
baby, ked moje dieta dovrsilo 3 roky 5.9. 2016, tak dostanem este rodicak v septembri a oktobri? a mala som sa po 5.9. nahlasit na urad prace a aj nahlasit rodicak koniec? dakujem
@20nina14 aj moje malo 5.9. tiež tri roky 🙂 áno dostanete aj v oktobri. ale treba ist nahlasiť na urad nejaké veci kde je a s kým je

@evittam neviem preco by som sa mala odnekial odhlasovat