Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@evittam predpokladam ze pani sa pytala ze kedy ( o kolkej) cca pripisuje VUB
Vub pripisuje peniaze viac krát za den, niekedy nabehlo aj večer a ostatné banky max do 11-12 tej teda aspoň u mňa to tak bolo
@miskanikolas Tak ako píše @marika1999, vo VUB nabiehajú peniaze väčšinou okolo 12.00, 14.00,16.00,18.00....Mne väčšinou RP nabehne cca okolo pol 12 prípadne pol druhej.
@lalinko2010 Rimavska Sobota kedy? Dakujem pekne
Kks ..jak v osobitnej skole pre debilov...akoze nechnevajte sa ake toto je uz vrchol ze kazda zvlast teraz ide pisat babe kedy bude XY mesto....???? Jak v skolke
Už sa bijete?
Myalite ze bude dneska ?
Asi zajtra
neviem musim uz napisat vsak to sa neda citat uz keby ste si prelistovali par stran dozadu tak by ste sa dozvedeli ze od dnes by mali uz byt pustane tie almuzne co ako pridu tak odidu 😒 😒 😒 o 8rano nikdy nikomu nedosli si myslim je to tu fakt uz ako v skolke neda mi uz nereagovat dokola to iste ale stale a stale kazd nato vsak caka kazd potrebuje peniaze ale vsak stalo sa vam ze vam nedosli ked hej tak treba ist na urady a dokola sa pytat to iste a mozte ma aj ukamenovat ja som tiez v nudzi ale toto je uz na hlavu 😠 😠 😠 😠
@petra2504 Ale ja nic nehovorim kazda sme v nudzi mne to uz tiez ide na nervy na facebok som sa pytala tak ma isli zabit uz nemam na to nervy raz tak a druhy mesiac inac chodi
Však jasné že prídu každému prečo by nemali, to je pravda niekedy to je tu ako materská škôlka ale aspoň to zlepší náladu 🙂
Ale nechodí to raz tak a raz tak však vždy chodi buď 13, 14 alebo 15 teho iny datum nie. Keby prišli raz 1 veho a raz 30 teho to by bolo raz tak a raz tak 😁 tak čo tu trepete čo ten jeden den vás spasí alebo co
ženy vydržte, v na základných školách sa vraj bude učiť "finančná gramotnosť", veď ženy nevedia čo je materské, rodičovské, pôrodné a Slováci nevedia šetriť a plánovať
@marika1999 NR 14.09.2016
@padone RS 14.09.2016
@lalinko2010 môžem aj ja otravovať? Prvý a posledný krát 🙂 🙂 Brezno nevieš náhodou?
@petra2504 Ale ja nic nehovorim kazda sme v nudzi mne to uz tiez ide na nervy na facebok som sa pytala tak ma isli zabit uz nemam na to nervy raz tak a druhy mesiac inac chodi
@lenuskalenuskalenuska Brezno 14.09.2016
Ja som doma na rd a md uz 8 rok a je pravda ze datum rd sa pocas toho menil.jedno obdobie chodil kolo 11 alebo 12 a zrazu az 15 ci 16 a ked ma clovek v banke na ten den prikazy a caka a nic urobi to galibu.ale keby clovek meskal s nejakou platbou uz chodia upomienky ale zas na druhu stranu sa clovek nema spoliehat na toto a ma mat dostatok financii na ucte aby mu to tu galibu neurobilo aj ked budu tyzden meskat.
@mirkamurko ale pride jej rodicak len ked si to nahlasila este v auguste...pokial hned nwhlasila prechod tak jej pride az v oktobri dvojity rodicak
@petka0202 žilina 14.09.2016
@lalinko2010 nmnv prosim
SNV neviete kedy?
@nickoleta no mne sa to este nestalo a to som mala rozne prestupy kedze kazdy je narodeny v inom mesiaci.vzdy som to stihla v ten mesiac dat vsetky papiere a rd prisiel normalne.dokonca aj v cr som bola teraz prekvapena som im poslala papier ze v sr poberam rd a o tyzden som mala priznany aj tam doplatok kedze tam je vyssi ako tu v sr.a to cr si pytali rozhodnutie o rd a sr ziadne rozhodnutie nedava takze ako v kocurkove.ale pani bola super tak mi vytlacila tu tabulku ako na danove.a to v cr stacilo.
@nickoleta Materská je prednostná dávka pred rodičovským príspevkom. Čiže ak by si mala nárok na MD aj len 50,- Eur tak budeš dostávať MD (a to 6-8 týždňov pred pôrodom) a od narodenia dieťaťa ti bude UPSVaR doplácať do výšky RP. Ak nemáš nárok na MD tak dostaneš až RP od narodenia dieťaťa. Tebe nedá SP potvrdenie o tom, že nemáš nárok na MD ak na ňu máš - chápeš už prečo? 😉

@zlte_kuriatko Už asi po neviem koľkýkrát - to akú máš banku nemá vplyv na to kedy ti príde rodičovský príspevok. Ak ho pošlú dnes tak ho musíš mať zajtra na účte - je jedno, v ktorej banke. Banky nesmú "točiť" peniaze viac než 24hodín.