Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@evka32 presne si to vystihla kazdy mesiac citam a uz to nieje normalne tu co sa robi.Ano teraz zacne ked sa ti nepaci nemusis citat ale tema je ci nabehol rodicak.Tak ked nabehne napiste ano mam a mesto a tym to hasne na to ta tema bola urcena a nie tu riesit ci kto robi ci sedi na riti ci ma dat kde deti preco to ci ono neurobi...
@evka32 kazdy si moze napisať čo chce...len ked to nešteklí uši tak to ludia neradi počuvaju a uz vyhanaju - to je prirodznene... 🙂
No a ako teda v BA uz došli pridavky či ako?
A baby prestante sa hadat. Kazdy ma svoj zivot a zije ako sa mu da, ako vie. Netreba nikoho posudzovat. Nikdy nevieme, co sa moze stat a ocitneme sa v situacii toho druheho. Treba sa starat sam o seba a nie o inych. Ved kazda maminka vie co je pre nu a dietatko najlepsie. A to, ze by chceli viac peniazkou? Ani sa necudujem. V dnesnej dobre je vsetko velmi drahe... ☹
@sardinka335 jasné, že môže, ale tu je to mimo tému.zvrhlí sa to niekam inam.sa nechali uniesť.... 😀
@mirareisenauer
@evka32 jasne ze sa mi to moze stať, nie som Rotchildova dcera...ale vzdy hladam riešenia, sposoby a nie dovody ako nadavat a fnukat.
@sardinka335 ok beriem, ale vzdy sa to da povedat aj inym sposobom a nie hned bodat ako srsne. 😼
baby ale vazne si neviem predstavit ako zije slobodna matka s dietatok malicky...ked jej nahodou chlap neplati vyzivne kym cosi vobec vybavi urcite to neni sranda
A ja len dakujem ze chlap zarobi dost penezi bo ked si predstavim ze by ostala s dvoma detmi sama bez pomoci tak skoncime v niakom azilaku
@alexandra206 ani to len zazit nechci, poplatim co musim a z 226e mi do dalsieho zostane 54e ... ☹ a aj ked biedne no snazim sa aby bolo vsetko, a mamto stastie ze je dcerka rozumna a chape to i ked ma len 2roky, jednoducho niesu peniazky na to ci ono aj ked je smutna nespravim nic, ..a teraz cakame dalsie a modlime sa aby na rok bola praca lebo uz aj moj mm je z toho na nervy ☹ ze vsetko hradim ja ☹
Baby a materska chodi kedy? Len ma to zaujima, cakam totiz prvu🙂) ci az koncom mesiaca alebo aj v strede - trnava by ma zaujimala hlavne..
@holubicka28 Ahoj, SP vypláca PN a MD zväčša taktiež okolo 15. v mesiaci. 😉 Mne nikdy neprišla neskôr.
@mamina2388 Nič v zlom a je mi to ľúto - ale to chceš fakt povedať, že vyžijete 3-členná rodina z 226,- Eur? Tak to sa skláňam. 😔
@holubicka28 mne chodila materská skôr ako rodičovský, cca vždy okolo 11.-12.
Rodičovský okolo 15.
okres DS - upsvr 11.12.2015
hlavne ze sa tu hadate jak male deti vela vela bab zije fakt len stych par korun a neni to sranda
@evittam vsak mozu ale ked nemaju kam dat deti? Ja som na rd a mam aj pracu a ked ti poviem pravdu je to velmi tazke dat niekam malu ked ju mam choru ze nemoze do skolky. Teraz mala kiahne nebola som v praci a teraz mi chytila teplotu no kam ju dat? Manzel v praci aj nasi rodicia a tak. Lahko sa hovori tazsie sa kona.
Poslednom case sa tu len hadate
@pipinka4 A ty si myslíš, že neviem o čom hovoríš?! Ja nemám nikoho - rodičov, svokra je na tom zdravotne nie najlepšie - takže nič a to je všetko. Všetky kamarátky v práci a chlap 5 týždňov preč a týždeň doma....A tu som starám sa a stíham čo musím a potrebujem a nesťažujem sa! A to neplatím žiadnu súkromnú škôlku a ani štátnu nemám....
Kazdy mesiac sa tu najdu tie iste rypacky ktore vyryvaju do mamiciek ,ktore vo fore nabehol uz rodicovsky pisu a su nedockave ci nabehol to znamena ze proste zrejem maju potrebu vyrivat a s niekym sa u len pohadat uz mi to tak pride...a za dalsie neviem kto tu ma ake pravo vyhanat druhu osobu do prace a nech nesedi na riti kwd sa jej mali rodicaku ked ani nevie preco a zakych dovodov nemozu ist do prace..ci nemaju vazne chore deti ci muz neni na tyzdnovkach rodicia na druhom konci zemegule atd. atd. Ale budu vyrivat lebo im sa postastilo si to zariadit a ony pracuju a teda uz nevyplakavaju...ked neviem celu situaciu radsej nedavam "mudre" rady ..to zas dostava do vyvrtky mna...ano vyjadrila som sa lebo sem kliknem co ako twda s rodicovskym a najdem tu toto..p.s tie vyrivacky nech si zalozia nejaku svoju skupinu a tam sa ventiluju..
@alex02 pravda !!! 🙂
@moni244 nebudem to porovnavat s inymi krajinami ako to tu uz bolo porovanavane alebo ci sa stara,nestara moj nazor je ze minimalne stat nepodporuje mlade rodiny..vid.priklad kazdej druhej rodiny -mas muza mas pracu dajme tomu ze mate aj vlastne byvanie samozrejme cez hypo inak to u ani velmi nejde popripade podnajom...chcete dieta,pride dieta tym padom zena pride o pracu dostane matersku potom rodicovsky muz musi z jedneho platu uzivit zenu seba zabezpecit byvanie stravu a spolovice i dieta pretoze ten rodicak proste nestaci ani len na to dieta...nikto si neuvedomuje ze rodicovskou materskou je aj zena odkazana na muza? A stat potrebuje aby sa rodili dalsie deti...dalej dieta ide do skolky do akej ? Neni miesto,vela deti mala kapacita kto bude s dietatom ked sa matka vrati do prace ? To bol skoro aj moj problem..a dalsia vec teraz je kopu mladych mamiciek ktore po materskej hladaju pracu..ide na pohovor ?mate deti?ano ..ok my sa vam ozveme ..neozvali sa ..toto poznam z vlastnej skusenosti ked mala problem sa zamestnat moja mama..nechcem vediet co caka mna...takze ja sa necudujem ze tie zeny su tu frustrovane..ked im nikto nepomoze..vsetci seru na mlade rodiny..
@evittam zial ine mi nezostava, no mame tu "vyhodu" ze sme u mm deda, a 50e ide len jemu do energii,..100strava, plienky, drogoska-(ak je nutna) zvyknem sa zmestit 😉 a to ideme z obchodu riadne nabaleny, 😉
@alex02 problem su prave tie 3 roky. V nasej spolocnosti panuje nepisane pravidlo ze zena musi byt 3 roky doma s dietatom. Zial bohu to je luxus , ktory si moze malokto dovolit resp. v inych krajinach si ho dovolit nemoze skoro nikto. Najzdravsie pre ekonomiku by bolo zrusit cely rodicak , zaviest 12 tyzdnovu matersku dovolenku a zvysit pausalne rodinne pridavky podla veku dietata.
Tato trojrocna zobracenka absolutne nic neriesi, nezabezpeci slusne prezitie rodiny kde muz zaraba malo alebo je zena samozivitelka, akurat co zena vypadne na tri roky zo zivota, tazko sa jej potom uplatnuje a beznadej sa prehlbuje....
@mamina2388 pane boze mas moj obdiv. Tak nech coskoro najde pracu tak nemozte zit a este s dvoma detmi.. Pre babatko mas vsetko ?
@liuliu dakujem, no velaci to obdivuju 😀 sice mne to prislo aj blbe tuna pisat, no ked musim zadelit tak musim...termin mam za 7dni, cakame chlapca ako mala hovori Kika -Kristian 😀 do tych 3mesiacov mam oblecenie, a uz aj 2pakle plienok mensi a vacsi,...to som si postupne zabezpecila, a niesom narocna takze oblecenie mam podostavane rozne od inych mamiciek 😉
@liuliu dá sa na túto problematiku pozerať z viacerých strán. Buď z ekonomickej, ako píšeš ty, alebo zo stránky psychológie dieťaťa. Podľa mňa je stránka psychológie dieťaťa dôležitejšia ako ekonomická. Jasné, žiť 3 roky z jedneho príjmu nie je ľahké, ale na druhej strane byť doma len 12 týždňov s dieťaťom, pre ktoré je väzba s matkou najdôležitejšie čo v živote má, degraduje matku len na stroj na rodenie detí.
Citové pripútanie dieťaťa na matku v útlom veku je oveľa dôležitejšie ako si dokážeme vôbec pripustiť.

@sardinka335 A ak sa smiem spytat, potom z coho ziju ak im zostava okolo 200 e a tvrdite, ze vsetko je tam hrozne drahe? Pytam sa, lebo urcity cas som v Nemecku zila a uprimne sok nastal az po navrate na Slovensko...