icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

moni244
10. dec 2015

@alex02 takze vlastne stazovat sa mozu, aj ked je to mimo temu, ved naco by zakladali temu o nestarani sa statu, ale ked sa ozveme my, co sa nam toto fnukanie nepaci, uz sme vyryvacky a mame si zalozit vlastnu temu, dobra logika

anchelita
10. dec 2015

Dufam ze to dnes vypukneeee

petka0202
10. dec 2015

🙂 🙂

marshmallow
10. dec 2015

@anchelita preco myslite ze budu davat tak skoro????

poisinivy
10. dec 2015

Okr.Kn dnes posielaju davky

anchelita
10. dec 2015

@marshmallow uz vcera posali neake baby ze mali tak snad aj my uz dostaneme

evittam
10. dec 2015

@moni244 Samozrejme, že sme "vyrývačky", nakoľko nefňukáme a nesťažujeme sa na to, že sa štát o nás nestará.....🙂

evittam
10. dec 2015

@0silvia0 Vieš, ja tiež nie som za to byť doma len 12 týždňov, ale na druhej strane - tá citová väzba sa nejak extra nepretrhne keď dáš dieťa do jaslí....No a čo je určite na dlhšiu debatu je to či je dôležitejšia ekonomická situácia alebo nie - no, mať doma nervóznu, viac-menej nešťastnú matku z toho aká je situácia - no nemyslím, že to tiež dieťaťu prospieva...Ale to je môj názor. 😉

liuliu
10. dec 2015

Ved jasne ze je lepsie ostat s babom doma , zial ale to si moze dovolit v zahranici malokto a ako vidim ani na slovensku ten system proste nefunguje ☹ ved to fakt nieje sranda prist o prijem a este na slovensku kde aj muz zaraba malo. Ja budem doma s babom 9 resp. 12 mesiacov podla toho ako nam to bude financne vychadzat s opatrovatelkou, a to uz na mna manzel pozera ako na blazna ze co chcem doma tolko robit 😀 a to som sa ho uz pytala ci bude dietatko kojit opatrovatelka alebo on 😀 . U nas rodicak vobec neexistuje zato rodinne pridavky su na urovni nasho rodicovskeho prispevku. Myslim ze aj na slovensku by to bolo vyhodnejsie ako doterajsi system, resp by zeny mozno viac planovali a naozaj co to odrobili aby dostali matersku. Cele je to smutne kam sme sa ako krajina dostali ☹

moni244
10. dec 2015

@evittam jaj, sme vyryvacky, ze neplaceme a robime nieco pre to, aby sme sa my a hlavne nase deti mali lepsie?

alex02
10. dec 2015

@moni244 citala si si to ty vobec co som napisala??? Napisala som ze sa necudujem ze su frustrovane ked je to tak ako to je ked musia cakat na kazde euro a nemaju kam dat deti nie ako ty alebo ostatne...to pochopi asi len ten kto to zazil inak ny ste si tu nedovolili ich posielat do prace bez poznamie jej situacie..nevhcem vediet kolko zien saten vas prispevok dotkol ked ste i h tam hnali a ony maju doma vazne chore deti..ziadne kamaratky ..nebohych rodicov a pod..takze ano zalote si skupinu a tam mozte radit do zivota..tu vtomto fore to nie je vhodne...

petka0202
10. dec 2015

Baby piste kwd niekdo dostane 🙂

alexandra206
10. dec 2015

@petka0202 cakam cakm aj ja keby ti pride pis

1cita
10. dec 2015

@alex02 úplne s tebou súhlasím

moni244
10. dec 2015

@alex02 tak nech ani oni nepisu svoje staznosti, tiez nie som na to zvedava a tato tema o tom nie, uz chapes, alebo stale nie?

evittam
10. dec 2015

@alex02 My nikoho nikam neposielame, len prečo máš 2 metre na jeden problém. Ak napíšeme, že sa netreba sťažovať a niečo robiť tak sme "vyrývačky" a ak niekto "plače" nad svojou situáciou tak je to v pohode?! To je všetko, takže tak. A dobre chápem situáciu niektorých mamičiek - ako som už napísala ani mne sa nemá kto postarať o deti - viď príspevok vyššie - a tu som a žijem. Našťastie mám ale obe deti zdravé - klop,klop......A tiež ako som už napísala - ak sa nejaká mamička sťažuje, že nemôže ísť do konca týždňa na nákupy,lebo nemá za čo - tak asi to s tým že nemá kam dať dieťa nebude až také hrozné.... 😉

evittam
10. dec 2015

@moni244 Nechce chápať, nakoľko jej vyhovuje len jeden názor a jedna strana. 😉

moni244
10. dec 2015

@evittam ja viem, ale nebudem ticho, len preto, ze niekto nevie prijat iny uhol pohladu

petka0202
10. dec 2015

@alexandra206 jasne hned piswm keby co 🙂

evittam
10. dec 2015

@moni244 Ved toto -ani ja nie. Veď sme na verejnom fóre. A nikde nepíšem o mamičkách, ktoré majú deti so zdravotnými problémami a nemôžu ísť do práce alebo si aspoň privyrobiť a musia sa 24 hodín starať o dieťa-deti. Ale taká sa tu zatiaľ - teda myslím si - ešte nesťažovala na vládu, štát a systém.....

moni244
10. dec 2015

@evittam take mamicky bohuzial nemaju cas sediet na nete a stazovat sa

anchelita
10. dec 2015

Hadky hadky ze vas to bavi 🙂

evittam
10. dec 2015

@anchelita Ja sa nikde nehádam - to je len tvoj subjektívny pocit. Napísala som svoj názor - a odpovede si čítala sama.......Tak len reagujem a diskutujem. 😉 Na hádky nemám ani čas a ani chuť.

alex02
10. dec 2015

@moni244 uz pipla ta almuzna ? Davaju si na cas aj s tymi drobnymi,mohli by zvysit aapon o par eur..potrebujem aby uz piplo musim malej kupit mlieko..a podobne veci patria do skupiny..furt je tam otazka ci nabehol to ze nakonci dodaju na co potrebuju a ze je to amuzna je len dodatok..pracu ponakaj v skupine volne pracovne miesta a pod...tu sa inak vzdy najde niekto komu nieco vadi ..ci v to vadi ked sa to riesi na ploche alebo tu..
@evittam a nehadam sa uz kazda si otom mysli svoje a pojde si furt svoje takze nema zmysel sa tu handrkovat tak idem robit nieco plnohodnotnejsie nez si tu drat nervy..tak vam vsetkym prajem nech vam to dnes uz vsetkym pipne 🙂

evka32
10. dec 2015

@anchelita aj ja tu mam same upozornenia ,myslim si ,ze nieco noveho ohladom rodicovskeho,ale stale sa tu pise o tom istom doookola. 😀

moni244
10. dec 2015

@alex02 ano a po takejto sprave nasleduju uz len staznosti na stat

moni244
10. dec 2015

@evka32 a co moze asi prist o.deviatej rano, ked vacsina bank pripisuje po desiatej?\

anchelita
10. dec 2015

@evka32 nemam slov 🙂

evka32
10. dec 2015

@moni244 nerozumiem???? nechapem???? citala sisi pozorne moj koment????

luba28
10. dec 2015

Preco nejdete vyjadrovat svoje nazory niekam inam...preco toto nezavesite napr.do skupiny darujem??? lebo to tam nepatriiii...tak nazov temy je jasny,ci??? tu sa pise konkretne k teme a nie vase hadky a nazory co ktora ma,alebo nema robit,aby nemusela byt odkazana na rodicak...to je kazdej vec,....tak klidek uz....