icon

Nahlásenie otca na materskú v sociálnej poisťovni

15. sep 2022

ahojte, ak ste niekto riesil nieco podobne, alebo viete poradit - muz nastupil minuly tyzden zo zamestnania na matersku, no na socialke este nebol - stale nemame papier z uradu prace, ze mi uz nebudu vyplacat rodicak - nebude problem, ak sa na socialke nahlasi aj po tom termine, ako ma uvedeny v papieroch nastup na matersku? dakujem

adalmba
Autor odpoveď zmazal
autor
15. sep 2022

@adalmba zo socialky mal tlacivo, ktore mu v praci potvrdili, este ake ine tlacivo by potreboval? len to mame stale doma, nebol ho este zaniest na socialku, ale z prace uz na socialke oznamili, ze je na materskej

zuzuliatko18
15. sep 2022

Na socialize to treba podat, uradu prace trva dlho, kym vyda rozhodnutie.

alenah31
15. sep 2022

v zamestnaní už je už prihlásený ako "zamestnanec na MD". Žiadosť o materskú dávku nech ide normálne zaniesť teraz. To potvrdenie z ÚPSVaR vie doniesť dodatočne.

autor
15. sep 2022

@zuzuliatko18
@alenah31 dakujem pekne

adalmba
15. sep 2022

No môj musel doniesť na Upsvar tlačivo že mu je uznaná materská dovolenka

autor
15. sep 2022

@adalmba tak o tom pocujem prvykrat, ja som bola na upsvar dat ziadost o pozastavenie rodicaku, mam si pockat na rozhodnutie o odnati, a muz dostal hned potvrdenie, ze on si o rodicovsky nepoziadal

adalmba
15. sep 2022

Možno sa to už zmenilo , stále dáke zmeny....ja už čakám 2 mesiace na pôrodné...

petushka7
16. sep 2022

@alenah31
@adalmba prosím vás nemáte náhodou skúsenosť ci by manžel mohol ísť na materskú na mesiac a potom by požiadal o rodičovský a vratil sa do práce...z dôvodu, že má zamestnanie a pracovnú pozíciu kedy nemôže zostať doma pol roka a chceme získať vyšší rodičovský keďže matke nedostala materskú...dakujem🙏

alenah31
17. sep 2022

@petushka7 vyhodnotia to zrejme ako ucelove....odporucam cerpat materske aspon 10-12 tyzdnov. Kolega cerpal 8 tyzdnov a je jeden s tych co sa teraz sudia so statom...on osobne uz druhy rok.