Nárok na maximálnu podporu po rodičovskej dovolenke
Zienky ako je to s tou max podporou. Beru sa do uvahy posledne 2 roky to viem, ale Napr. PP skoncim dohodou k 17.8.2020 a pocitaju sa roky 2018 a 2019 alebo presne 2 roky pred podporou 9.2018 do 9.2020? Dakujem
@alenah31 dakujem za odpoved....to bola skor otazka do buducna. Mne RD skoncila v juni, ale kedze som otehotnela, tak som nechcela ukoncit PP dohodou, ale chcela som vediet ako to je, aby som sa zariadila po skonceni dalsej RD a mohla ziadat potom max podporu, ked este taka moznost bude. Som momentalne na pand OCR a ked mi skonci, tak zamestnavatel chce, aby som cerpala 20dni dovo. Preto som chcela vediet, ci by ta dovo ovplyvnila max podporu, kedze dovo by bolo 2020 a koniec druhej RD januar 2024? Ako by to bolo v tomto pripade?
ak sa nezmenia zákony, tak tak isto, ako je písané vyššie
@evita68 a moze ovplyvnit max podporu keby som si prerusila RD kvoli tomu, ze by siel manzel na MD a ja by som sa sla nahlasit na zdravotku ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, este predtym nez by mi plynuli tiez 2roky RD? Vdaka
Nemôžte prerušiť RD. Zostanete na RD bez RP, zdravotné odvody si zaplatíte.
Spôsobm, akým sa dopracujete k maximálnej podpore, tu už bol uvedený a je rozpísaný v xyz ďalších témach. Nie je snáď potrebné to písať stále dookola.
@draik ja viem, ze treba vycerpat 1 den dovo a zvysok preplatit to je vsade, ale nenasla som nikde ci ma vplyv na podporu, ked sa nahlasim na zdravotku ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, ked pojde manzel s mladsim na MD? Abo si mam platit radsej rovno zdravotne?
Ale ako citam z vasej poslednej odpovede, tak si mam radsej zaplatit zdravotne
Musíte zostať na RD, pričom k tomu istému dieťaťu, na ktoré bude otec poberať materské, aj tak nemôžte mať status starajúcej sa osoby v zmysle ZP.
@draik viem, ze nemozme na jedno dieta. Otec bude poberat na mladsie MD a ja by som sla so starsim ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov. Ja som chcela ziadat o max podporu uz tento rok, ale som otehotnela, tak som nechcela koncit PP dohodou. To si teraz zistujem, ak by bola v buducnosti este tato moznost o max podporu, aby som vedela, ci ma vplyv na podporu, ked by som sa sla nahlasit na ZP a nemusela by som si platit zdravotne ja.
Veď po ďalšej RD v 2024 rok 2020 nebude mať žiadnu váhu.. stále platí môj prvý príspevok
@evita68 ano ten vasej odpovedi chapem, ale mne ide teraz o to, ci ma vplyv to ze by som pocas RD prerusila RP a sla sa nahlasit na ZP ako osoba sa starajuca o dieta do 6rokov, lebo by siel manzel na MD?
PREBOHA NIE ! Veď to píšeme dokola

Ani jedno....max. podpora= trvajuci PP pocas RD, pocas 2 rokov na RD ziadny prijem. Ak koncite RD 17.8. (dieta dovrsilo 3 roky) 18.8. vycerpate 1 den dovolenky a zaroven ukoncite PP, zvysnu dovolenku si nechate preplatit= pravdrpodobne max. podpora.