Nárok na PN pri starostlivosti o dieťa s autizmom
Zdravim prosim vás máte skúsenosť čakám na predĺženie rodičovského príspevku lebo musím zostať s dieťaťom doma pretože ma zdravotne problémy len nám dali neskorý termín k jednému lekárovi tak čakám na vyšetrenie.Mam nastúpiť do prace tento mesiac od budúceho týždňa ale čakacia doba na predĺženie až mi to schvália je 30dni majú na vyjadrenie.Do prace nemôžem nastúpiť keďže nemám kde nechať dieťa.Ma autizmus.Neviem či. Mám ísť na ocr pn keďže neviem či budem mať nárok na zaplatenie.Pocula som že musím odrobiť aspon jeden deň aby som mala nárok na pn.
nemas staru dovolenku?
lebo byt na PN na to nemas dovod, ked nie si chora. a PN musis byt stale len doma.
ty cakas na vysetrenie aby si dala spravu na urad prace? alebo uz dake spravy mas a mas podanu ziadost na urade prace?
@balerina2025 no ja som bola na úrade a tam mi povedala že majú na to 30dni lebo majú toho veľa už to mám podané ja neviem čo urobím keďže mi už volali z prace či prídem.
a nemas daku zostatkovu dovolenku ze by si si cerpala najrpv to? lebo ist na PN ak nie si chora, to asi nie a OCR neviem ci ti lekarka vystavi....ked dieta ''chore'' nie je...
skor tou dovolenkou by som to zichrovala...
a nemas daku zostatkovu dovolenku ze by si si cerpala najrpv to? lebo ist na PN ak nie si chora, to asi nie a OCR neviem ci ti lekarka vystavi....ked dieta ''chore'' nie je...
skor tou dovolenkou by som to zichrovala...
@balerina2025 s ocr by som nemala problém ale lekárka mi povedala že musím ísť na jeden deň do prace zajtra skúsim si vybaviť či by mi nedali zostatkovú dovolenku v práci a potom by som išla na ocr keď tak.uz som rozmýšľala nad výpoveďou no sama neviem to by som sa musela zase evidovať na tých pár dni na úrade
tak si zisti tu dovolenku.
Taketo veci sa riesia o dost popredu.nuz jedine tu dovolenku ak ti dovolia cerpat

nemas staru dovolenku?
lebo byt na PN na to nemas dovod, ked nie si chora. a PN musis byt stale len doma.
ty cakas na vysetrenie aby si dala spravu na urad prace? alebo uz dake spravy mas a mas podanu ziadost na urade prace?