Nárok na tehotenský príspevok a ochranná lehota
Ahojte , chcem sa spýtať takú info že , za posledné 2 roky splnam podmienku 270 dní Nem. Poistenia z čoho my vzniká nárok na tehu dávku , ale momentálne nie som zamestnaná v Auguste mám odpracované dvo dni vzniká mi z toho ochranná lehota ? Aby som tak splnila ďalšiu podmienku ?
Budem vďačná za rady 🙂
@anonym_autor koľko si tehotná?
@anonym_autor keď vypĺňaš žiadosť do poisťovne je tam napísané či si zamestnaná alebo na pnke . Dávka sa vypočítava z denného základu . Čiže nemáš na to nárok keď nepracuješ
Ak máš tie dva dni s nemocenským poistením, vzniká ochranná lehota. Ale vypočítaj si, či tých 270 dní v dvoch rokoch budeš mať aj k 13tt a ku dňu pôrodu
Ak máš tie dva dni s nemocenským poistením, vzniká ochranná lehota. Ale vypočítaj si, či tých 270 dní v dvoch rokoch budeš mať aj k 13tt a ku dňu pôrodu
@lilinka88 dakujem za odpoveď 🙂 , áno to preratane mám len som nevedela či sa my bude rátať tá ochranna lehota z tých dvoch dní
@lilinka88 momentálne som v 13 tt a chcem si požiadat, tak preto som sa aj pýtala či my to vlastne bude vychádzať .

spekulantka. fuj.