icon

Nástup na materskú počas rodičovskej dovolenky

viki95
6. máj 2025

ahojte, mozem nastupit na matersku dovolenku 8 tyzdnov pred porodom, ked som aktualne na rodicaku ? Bude to retazovy porod… Moj doktor tvrdi ze nie, len 6 tyzdnov pre porodom, pritom na tlacive tiez sa pise ze tu kolonku mam vypisat ja…

petamich
6. máj 2025

Samozrejme, ze mozes 6-8 tyzdnov pred porodom, ak sa dieta narodi do dovrsenia 3 rokov prveho, tak je to retazova materska (tam ide o to, aby si medzitym nepracovala).

viki95
autor
6. máj 2025
@petamich

Samozrejme, ze mozes 6-8 tyzdnov pred porodom, ak sa dieta narodi do dovrsenia 3 rokov prveho, tak je to retazova materska (tam ide o to, aby si medzitym nepracovala).

@petamich a preco niektori doktori to nechcu dovolit ?

lienka.7
6. máj 2025
@viki95

@petamich a preco niektori doktori to nechcu dovolit ?

@petamich opravím ta, musí nastúpiť na matersku do 3 rokov, nie porodit dieta, aby bol reťazový porod.
@viki95 kvôli špekuláciam žien

viki95
autor
6. máj 2025
@lienka.7

@petamich opravím ta, musí nastúpiť na matersku do 3 rokov, nie porodit dieta, aby bol reťazový porod.

@lienka.7 a ked mam nato narok, tak preco je to spekulacia? 😃

lienka.7
6. máj 2025
@viki95

@viki95 3/4 žien na MK "majunavsetkopredsanarok" 😉🤣

petamich
6. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 dakujem ti a ospravedlnujem sa za mylnu informaciu

lienka.7
6. máj 2025
@petamich

@lienka.7 dakujem ti a ospravedlnujem sa za mylnu informaciu

@petamich to nebolo myslene v zlom 😊💝

pl2y
6. máj 2025
@viki95

@viki95 ja ani neviem od čoho sa to určuje..mne ani v prvom ani v druhom nedal na vyber lekár rovno napísal do knizky nástup na matersku tých 6 tyzdnov..ale tak mne to bolo jedno,tak som neriesila

pl2y
6. máj 2025
@viki95

@viki95 ja som inak tiež na rodičovskej a budúci týždeň mi začína ta materská…a prečo vlastne uvažuješ tých 8 tyzdnov?ja v tom nejaký rozdiel nevidím, veď materská je tak či tak tých 34 tt..a teraz vlastne uvažujem, že keby mi dal nástup tých 8 tyzdnov pred, tak mi to vychadza od 30.4 materská, takze by som mala rodičovský len za apríl, ale takto tým, že idem 14.5 tak mi príde aj cely rodičovský za maj, čiže mne to asi lepsie urobil, že mi to dal tých 6 tyzdnov

petamich
6. máj 2025
@lienka.7

@petamich to nebolo myslene v zlom 😊💝

@lienka.7 ved ja viem 🙂 ja ti naozaj dakujem ❤️

lilinka88
7. máj 2025
@viki95

@viki95 napíš dotaz na SP cez kontaktný formulár a odpoveď ukáž lekárovi