icon

Nedostala som rodičovský príspevok

sia94
18. nov 2017

Zdravim Tomasko sa mi narodil 22.9.17. Mam doma uz chlapceka 3 rocneho v auguste. Tomasko sa dozil 28 dni a z upsvar mi doslo na ucet 876€ co je asi ten jednorazovy prispevok + pridavky na deti ale nemala by som dostat aj rodicovsky prispevok? Pri prvom mi to nabehlo vsetko spolu. A nemala bu som dostat prispevok rodicovsky aj za mesiac kedy sa Tomas narodil to jest v oktobry za september? A terz v novembry za oktober? Alebo sa treba ist spytat na upsvar? 🙂 dakujem mam unicredit

Strana
z2
beky1813
18. nov 2017

A ziadala si on?

evittam
18. nov 2017

@sia94 V septembri ti mal prist posledny za staršieho syna. No a ked si žiadala o pridavky na mladsieho a príspevok pri narodeni dieťaťa tak si mala ziadat aj o rodicovsky príspevok.

fidorka7
18. nov 2017

@sia94 a nebudeš mať nárok na materské?

sia94
autor
18. nov 2017

No asi budem musiet ist na upsvar si to spatne vybavit. Hadam to pojde ak to teda nemam.
@fidorka7 a nie bohuzial na matersku nemam

fidorka7
18. nov 2017

@sia94 no tak si podáš žiadosť o rp. Môže sa žiadať pol roka spätne, takže ti to doplatia.

evittam
18. nov 2017

@sia94 Ty nevieš o co si ziadala a ake tlačivá si vypisovala?

beky1813
18. nov 2017

@sia94 nevies, o co si ziadala?

sia94
autor
18. nov 2017

Ba viem len bolo toho strasne vela takze bol v tom gulas 🙂 a ked sa narodil 22.9. Tak dostanem aj za september rodicovsky cely alebo vobec alebo len tych 9dni vypocitaju?

evittam
18. nov 2017

@sia94 RP sa nekrati. Dostaneš cely za september. Aj keby sa napr.narodil 30.9.

sia94
autor
18. nov 2017

Ok dakujem tak v pondelok tam zbehnem to vybavit ... 🙂

simonka0011
19. nov 2017

876 euro je prispevok pre novorodencac

fidorka7
19. nov 2017

@simonka0011 vrátane prídavku na dve deti

sia94
autor
19. nov 2017

@fidorka7 hej vratane toho pridavku na dve deti

simonka0011
19. nov 2017

Ano aj my mame druhu dcerku a, mali dme to vtom zaratane

vendy1989
11. feb 2018

Zdravím a ja bych se chtěla zeptat zda budu mít nárok na jednorázový příspěvek při narození.ditete když jsem češka bydlím tu už skoro tři roky... zdravotní pojištění tu mám a nemám přímo trvalé bydliště ale mám něco jako občanský průkaz od cizynecke policie povolení k pobytu kde je napsáno trvalý pobyt a i adresa kde sem hlášena.....tak zda toto stačí abych měla nárok...? Děkuju

fidorka7
12. feb 2018

@vendy1989 ak máš trvalý pobyt, preukážeš bydlisko a splníš ostatné podmienky tak áno

nikola0412
21. feb 2018

Príspevok na dieťa

nikola0412Dnes o 16:25
SOS 🆘 🆘
Zdravím vás všetkých,
V prvom rade nechápem ako môže niekto robiť na Upsv keď vlastne o svojej práci nevie nič.
Dneska som bola na Upsv sa pýtať či ja ako moravacka žijúca a pracujúca na území SR, mám nárok na pôrodné V SR pani na recepcii ma poslala slušne do prdele že si o to mam žiadať v CR.
Kto mate s tým skúsenosti? Pracujem a odvádzam dane, ZP a sociálku už 5 rokov v SR som majiteľom nehnuteľnosti v SR a mam pobytové právo od cudzineckej polície v SR. Žijem zo Slovákom ktorý má trvalý pobyt v SR a pracuje v SR.
Tak som si vzala do CR na Upsv a pani mi povedala, že v CR mi to nevyplatía, že mi to musí vyplatiť SR pokiaľ tu platím ZP, sociálku, mám tu všetkých lekárov.
Z logického hľadiska by to malo žena dostať v štáte kde odvádza odvody a má lekárov.
Prosím vás vie mi niekto poradiť?

fidorka7
21. feb 2018

@nikola0412 aký druh pobytu máš v SR? trvalý alebo prechodný?

vendy1989
21. feb 2018

Tak to je síla tohle doufám že toto neceka i mě bydlím na SK mám tu zdravotní, sociální vše i povolení k pobytu od cizynecky policie kde mám napsané trvalý pobyt... rodit budu tu na SK....

nikola0412
21. feb 2018

@vendy1989 no tak si to začni zjistovat pretože to máme rovnaké. A ja som sa v 86 narodila na Sk a mama je Slovenka

nikola0412
Autor odpoveď zmazal
katriona1
21. feb 2018

@nikola0412
@vendy1989 jsem ceska dlouhodobe zijici a pracujici na Slovensku, jsem vdana za slovaka, jedna z podminek k ziskani porodneho na SK je trvaly pobyt ( musite tu taky navstevovat gynekologa a dite tu musi mit pediatra a pojisteni ) ja tu mam trvaly pobyt, mam presne tu karticku jako vy ( jinak radeji si ji smaz, neni to zrovna moudre davat sem svoje udaje )
mam uz dve deti a na obe jsem dostala porodne, nebyl s tim vubec zadny problem, na uradech jsem dopredu nic neresila, vsechno jsem normalne vybavovala po porode, v CR jsem neresila vubec nic 🙂

nikola0412
21. feb 2018

@katriona1 dekuji ti za tvoji radu takže ťa kartička mi stačí?

fidorka7
21. feb 2018

@nikola0412 máš nárok na pôrodné v SR ak si od 4. mesiaca tehotenstva chodila do poradne. Máš trvalý pobyt, bývaš na SVK, dieťa sa dožilo 28 dní. Nie je o čom, podaj si žiadosť.A žiadosti sa nepodávajú na recepcii ale u svojho referenta/sprostredkovateľa. A ak na recepcii, tak nech to láskavo preberie a nekomentuje, rozhoduje sa na dávkovom oddelení, nie na recepcii.

nikola0412
21. feb 2018

@katriona1 samozrejme tu navštevujem lekárov už 5 rok a malinka tu bude mať poistenie a Taktiež aj lekára, chcem sa ta spýtať či majú deti sk alebo CZ občianstvo a kde majú trvalý pobyt?

nikola0412
21. feb 2018

@fidorka7 tam som sa bola pýtať len o informáciu, čakáme až v júni ale pani ma odbila že nemám nárok a hotovo. Aj keď mám trvalý pobyt od cudzineckej polície.

fidorka7
21. feb 2018

@nikola0412 no tak ked sa dieťa narodí, na matrike vám dajú žiadosť, vypíš ju, dolož všetky prílohy a potvrdenia a trvaj na prevzatí, nárok určite máš. Pani na recepcii určite neovláda agendu koordinácie tak nech sa stará o to, čo má v náplni práce.
Ide ma drbnúť z takýchto mudrlantiek, ktoré majú "dojem" a "názor" ale neovládajú zákon. Potom si klienti myslia, že sme všetky takéto vymetené....

katriona1
21. feb 2018

@nikola0412 ano staci 🙂

vendy1989
21. feb 2018

@katriona1 děkuju moc já mám právě že vybavený od té cizynecke policie takovou tu kartičku jako obcanku povolení k pobytu a tam napsano je trvalý pobyt ale kdybych chtěla že přímo trvalý pobyt asi přímo občanský tak tu musím bydlet víc jak 5 let...tak jen doufám že stačí toto povolení k pobytu a že tu mám doktory, práci, zdravotní i sociální a sem hlášena v bytě který ppatri přítelovi

fidorka7
21. feb 2018

@vendy1989 ty si pletieš pobyt a občianstvo. Proste ti cudzinecká polícia udelila trvalý pobyt, preto máš na kartičke ako druh pobytu uvedený TRVALÝ, inak by si mala PRECHODNÝ,nič viac už nepotrebuješ.

Strana
z2