icon

Nemám odpracovaných 270 dní a chcela by som mať nárok na materskú, čo robiť?

ka_3_na
6. dec 2018

Prosim poradte mi ak nemam este odrobenych 270dni a teda aby som mala narok na matersku musim ich odpracovat rata sa do toho i pripadna pn? Totiz ide o to ze po oznameni tehotenstva v praci mi sef robi peklo pred vsetkymi na mna utoci osocuje ma ze som si tehotenstvo vypocitavo naplanovala pricom sa mi vyhraza preradenim i ked nemam zdr. tazkosti ktore by si to vyzadovali a pracovat mozem. Pomozte mi lebo s nim sa neda rozumne porozpravat on ma svoju pravdu a tou su jeho domienky.

9lf9
6. dec 2018

@ka_3_na ak ti pocas PN bude trvat PP tak sa ti dni naratavaju.

vierkadominik1
6. dec 2018

Dobry den chcem vas poprosit o radu.19.11 mi vznikol pracovny pomer a 4.12 mi bol ukonceny mam narok ist na marodku???vstahuje sa aj na mna ochrana lehota kedze som v skusobnej dobre??

ka_3_na
autor
6. dec 2018

@vierkadominik1 v skusobnej dobe bohuzial tehotna nie je v ochrannej lehote

vierkadominik1
6. dec 2018

@ka_3_na ale ja nie som tehotna

loryana
6. dec 2018

@vierkadominik1 ahoj podla mna si uz od 5.12 nezamestnana ...takze na PN mozes ist ale neplatenu, skor by si mala ist na Urad prace sa zaevidovat.

vierkadominik1
6. dec 2018

@loryana ale ja som citala ze ak som na rodicovskej dovolenke tak mam narok na tych 7 dni bit v lehote

vierkadominik1
6. dec 2018

@loryana no na gogle som citala ze 7 dnova lehota sa vstahuje aj na skusobnu dobu ale musim podat marodku najneskvorsie 2 dni po ukonceni prac.pomeru