icon

Neviem si zvyknúť na materskú

16. jún 2025

Idem sa vyžalovať, vyrozprávať, vypočuť si. Som mama a mám doma malé dieťa. malo 5 mesiacov. Milujem ho, ale niekedy mám toho plné zuby. Chýba mi čas pre seba, normálny rozhovor, pokoj. Niekedy len ticho sedím a rozmýšľam, či je normálne cítiť sa takto. Byť doma nonstop s dieťaťom je krásne ale aj poriadne náročné. Nikto z rodiny nablízku. Čakám kedy muž o 17tej zaparkuje auto z roboty.Je to naše prvé dieť.

janka_266
16. jún 2025

treba ísť medzi ľudí, ja odporúčam sa poobzerať po baby plávaní, ja som tam tak našla kamošku na rodičák :D aj mimo toho plávania a ako deti rástli, tak sa aj spolu pohrali a bolo všetkým veselšie a zároveň to malo aj prínos pre dieťa.

letfenixa
16. jún 2025

Je to normálne. Zo života plného aktivít a starostlivosti o seba sa ti život absolútne zmenil.

kajakamura26
16. jún 2025

Ja som na tom podobne...
Aj si poplacem. Aj sa radujem. Pekne mi to vyhráva 😁
Kojim a bábätko má 2 mesiace, takže to beriem, že hormóny sa zbláznili a ja tiež. Myslím, že sa to zlepší so zavádzaním prikrmov a znížením kojenia. Budem môcť odbehnúť z domu na kávu, zabehať si a podobne. Takže ja sa motivujem že po nejakých 7 mesiacoch bábätka to bude lepšie a potom po roku ešte lepšie. Ľahšie postráži manžel aj babka s dedkom.

colsami
16. jún 2025

Je to normalne. Pri prvom mi trvalo 6 mes sa spamatat 😊, situacia bola rovnaka u nas - nikto okrem manzela. Mimochodom, zacala som to riesit opatrovatelkou. Kde tu na par hodin 1-2x do tyzdna. Najprv chodila mlada baba po znamosti ku mne doma sa s malym hrat, rozpravat, nosit ho, a ja som si mohla porobit moje veci alebo odfuknut. A pred jeho rockom uz chodil k profiopatrovatelke. Dieta spokojne a stastne.

lucia245
16. jún 2025

Nájdi si aktivity s bábätkom, kde stretneš iné mamičky.

nikushka8
16. jún 2025

Musis von medzi ludi, inak sa zblaznis..ako navrhuju, baby plavanie, von s kamoskou, pri 5m v pohode aj kavu vypijes, ked bude treba nakojis, ponosis, no budes medzi ludmi. Teraz je to lahsie ako s 1rocnym chodcom, za ktorym budes behat. Tiez nemame rodinu nablizku, ale doma som nesedela, svihlo by mi (preto som aj cez covid pri 2. dietati vyhorela, lebo nikam sa nedalo ist).

siska53
16. jún 2025

Idealne najst si kamosky - mamicky alebo sa dohodnut s chlapom a ist napr.raz do tyzdna cvicit ci s kamoskami.. ak mas pokojnucje dieta, mozno si najst pracu na nejake tie dve hodky denne, ak ma kto postrazit aj s navstevou officu obcasnou aspon ..

autor
16. jún 2025

Je to pre mňa veľká zmena a hoci som vedela, že materstvo bude náročné, až teraz to reálne zažívam. Malého milujem, je to naše prvé bábätko a robí mi radosť, no niekedy mám pocit, že som v takom tichom víre. Baby plávanie alebo nejaká aktivita vonku s inými mamami znie dobre – aj pre mňa aj pre malého. Možno začnem pozvoľna niečím jednoduchým. ďakujem za povzbudenie ❤️

lauricka
17. jún 2025

Moje prvé deti boli dvojčatá. Môj muž si vzal po návrate z pôrodnice AŽ 4 dni voľna. No a potom sa kolotoč rozbehol. Jedno dieťa by bol pre mňa luxus. Tým len chcem povedať, že kým máte zdravé dieťa, všetko prebieha normálne, dokonca máte na starosti len jedno dieťa, máte to dobré. Užite si tento vzácny čas, ktorý veľmi rýchlo ubehne. Samozrejme, ak máte depresiu, to treba riešiť určite s lekárom. S bábätkom sa dá chodiť na aktivity, cvičenia, plávania ... pre bábätká, kde sú ďalšie mamičky, trochu spoločnosti a iného prostredia, keď spí, môžete čítať, odpočívať, ak sa Vám nechce do domácich prác alebo spať s ním. Po dvojčatách sa mi narodila ešte dcéra, keď mali tri roky a neskutočne som si ju užila. Treba si to prenastaviť v hlave.

lejlaba
14. júl 2025

Ak by sa tiež niekto cítil sám a chcel by si občas vymeniť zopár riadkov som tu aj ja, aktuálne mám trojtýždňové dieťa, tiež z rodiny nikto na blízku, je to moje prvé ...zvykám si, je to aj náročné.