Odhlásenie z rodičovského a prechod na materskú otca
Ahojte, dievcata, tie ktore mate skusenost. Je mozne odhlasit sa z poberania rodicovskeho k 1.1 a prihlasenie otca na matersku od 2.1, tak, aby bol vyplateny rodicovsky prispevok aj za januar? A ako potom postupovat, kedy ist na urad prace? Do prace skutocne nastupujem 2.1, neslo to k 1.1, co je sviatok a muz sa skutocne bude starat o syna od 2.1, nebude chodit do prace. Asi to vyznieva ako spekulacia, ale ak je to mozne, nerada by som sa zase odbit niekde na urade, ak mam na to narok. Nie som v tomto velmi asertivna, pri starsom dietati mi povedali, ze sa neda inak ako odhlasenie ku koncu mesiaca a vraj to nie je pravda. Ci? Dakujem.
@majkaaa318 Dakujem a isli ste na urad prace az v juni? Toho 1.6? A kedy ste potom dostali potvrdenie o odnati? Velmi ste mi pomohli, budem sa teda domahat🙂
Na urad prace mozes ist skor ,lebo ten papier o odnati bude manzel potrebovat k materskej. Kludne zaciarkom decembra daj ziadost o odnatie RP.
Vybavovali sme to iba pár dní pred, ale k môjmu odňatiu na upsvar už potrebovali manželovu potvrdenú žiadosť na materské od zamestnávateľa, tam bol aj ten dátum odkedy presne nastupuje. Pamätám si, že som najskôr išla ja na upsvar ale vrátili ma. Ty to máš hneď po sviatkoch, takže vybavovať môžeš isto skôr. Tie potvrdenia potom chodili až neskôr, už keď bol manžel doma.
@kamagma Dakujem, zajdem tam v decembri. Hlavne, ze viem, ze sa to da.
@majkaaa318 Este raz dakujem, pomohli ste mi velmi. 🙂

My sme to teraz mali tak, že manžel nastúpil na materskú 2.6. a ja som požiadala o odňatie RP k 1.6. Normálne nám prišiel rodičovský za ten jún, nikto nič nezistoval. Dá sa to teda v pohode. Pre nich bol myslím najdôležitejší papier, odkedy manžel nastupuje na materskú. Môj nástup do práce vôbec neriešili.