icon

Odvody do dôchodkového poistenia z rodičovskej dovolenky

zobaka
28. okt 2022

Ahojte, je tu prosim niekto kto sa vyzna, ci boli odvody do dochodku z rodicovskeho prispevku aj v starsich rokoch 2007 - 2013? Dakujem

77katarina
28. okt 2022

Mňa skôr z MD 2012/2013

zobaka
autor
28. okt 2022

tak uvidime, ci niekto bude vediet, co som googlila malo by to byt ok, len mne sa nieco mari, ze bolo treba sa prihlasit do dochodkoveho pocas rodicovskej kedysi davno o com mnohe ani netusili

lucka_ke
28. okt 2022

určite sa bolo treba prihlásiť, ja som v tom období bola na MD/RD (2007-2010)

elanor
28. okt 2022

@zobaka v tych casoch pri nastupe na Md sa bolo treba prihlasit na dochodkove, a prinptechode na Rp tiez. Zeny, nezamestane sa hlasili iba 1x po porode. Do x dni od potodu tusim sa dalo prihlasit spatne na cele obdobie od zaciatku. Po tych xy dnoch, prihlasili az odo dna, kedy sa zena prisla prihlasit.

77katarina
28. okt 2022

@lucka_ke
@elanor Dievčatá mne sa zdá, že keď som išla z MD na RD /07/2013/ tak som sa prihlasovala na dôchodkové, ale keď som išla na MD /10/2012/ tak to neviem. Predtým než som šla na MD som už mala v kuse odpracované skoro 16 rokov.

simonkazga
28. okt 2022

Ja som bola na RD v 2013 a musela som sa prihlasit na dochodkove a pri nastupe do zamestnania odhlasit. Bez toho to neslo automaticky ako teraz.

zobaka
autor
28. okt 2022

@elanor toho sa obavam ja si to obdobie uz nepamatam a viem, ze vtedy sa o mnohych veciach netusilo, teraz uz nie je taka byrokracia a vsetko je automaticke, myslim, ze mi to na urade ani nikto nepovedal, pamatam si len vybavovanie rodicovskeho prispevku na UP