icon

Opatrovateľský príspevok od 6 rokov - diagnózy

5. máj 2025

Dobry deň , maminy ktoré nemáte ležiace deti a autistov na aké diagnózy vám schválili opatrovateľský ? My sme doteraz mali rodičovský a neviem či sa nám oplatí žiadať , syn má srdcové diagnózy, astmu, centrálne apnoe, alergie, atopický ekzém, desaturacie. Nie je plienkovany.

pe_mi
5. máj 2025

Ahoj, dcéra má DMO , poberali sme doteraz do 6 rokov.
Dcéru je samostatná, nastupuje do školy v septembri.
O opatrovateľský nežiadame.tak pomôcť v tomto neviem.
Veľa zdravia prajem 🥳

autor
6. máj 2025
@pe_mi

Ahoj, dcéra má DMO , poberali sme doteraz do 6 rokov.
Dcéru je samostatná, nastupuje do školy v septembri.
O opatrovateľský nežiadame.tak pomôcť v tomto neviem.
Veľa zdravia prajem 🥳

@pe_mi aj vam veľa zdravia prajem

sara07
6. máj 2025

ekzem, astma môžeš rovno vylučit z dg, tie ani nebudu brat ti do uvahy
hlavnu dg má aku
pediater by ti mal povedať či podat alebo nie , predlženy rd neznamená že daju aj opatrovatelsky

sara07
6. máj 2025

alergie, apnoe tiež .. rovno vyluč ,

luccija
6. máj 2025

Žiadaj a uvidíš...doloz všetky vyšetrenia aj novšie správy.Ake má srdcové diagnózy?ja som dostala predĺžený pre nábeh na astmu, spreje, častá chorobnosť nic závažné, ale lekárka mi povedala nech si podám, ale bolo to už veľa rokov spat

sara07
6. máj 2025
@luccija

Žiadaj a uvidíš...doloz všetky vyšetrenia aj novšie správy.Ake má srdcové diagnózy?ja som dostala predĺžený pre nábeh na astmu, spreje, častá chorobnosť nic závažné, ale lekárka mi povedala nech si podám, ale bolo to už veľa rokov spat

@luccija ale ona žiada o opatrovatelsky , rodičovsky dostala

autor
6. máj 2025
@sara07

ekzem, astma môžeš rovno vylučit z dg, tie ani nebudu brat ti do uvahy
hlavnu dg má aku
pediater by ti mal povedať či podat alebo nie , predlženy rd neznamená že daju aj opatrovatelsky

@sara07 mne pediater povedal že mám podať

sara07
6. máj 2025

tak podaj, hlavnu dg bral srdcove vady, uvidíš

luccija
6. máj 2025
@sara07

@luccija ale ona žiada o opatrovatelsky , rodičovsky dostala

@sara07 sorry som to zle pochopila

hopatko
6. máj 2025

V podstate na OP nie je dolezita diagnoza, ani mnozstvo, ale odkazanost na 24 hod opateru inou osobou. Ma niekde v lekarskej sprave uvedenu tuto odkazanost? To je zaciatok. Potom ide o stupen odkazanosti, na OP potrebuje mat 5. alebo 6. stupen odkazanosti zo siestich.

autor
6. máj 2025
@hopatko

V podstate na OP nie je dolezita diagnoza, ani mnozstvo, ale odkazanost na 24 hod opateru inou osobou. Ma niekde v lekarskej sprave uvedenu tuto odkazanost? To je zaciatok. Potom ide o stupen odkazanosti, na OP potrebuje mat 5. alebo 6. stupen odkazanosti zo siestich.

@hopatko toto nie je pravda , poznám deti ktoré normálne navštevujú školu a majú opatrovateľský, lebo reálne každé dieťa je odkázané na matku.

hopatko
6. máj 2025

Nepochopila si vobec zakladnej pointe OP. Nastuduj si zakon. Preboha, ja nikde nevravim, ze dieta nesmie ist do skoly. Ja vravim, ake su zakonne nalezitosti na to, aby ti posudkovy lekar vypracoval Komplexny lekarsky posudok a uznal OP, podla vasich lekarskych sprav, kde musi mat uvedenu odkazanost na opateru....chcela som ti pomoct a poradit. Naozaj si najskor o tom nieco nastuduj.
Napriklad tu:
https://www.lpr.sk/socialne-zabezpecenie/pravna...