Oplatí sa privyrábať si popri rodičovskej dovolenke?
Ahojte, kto sa vyzná, poraďte prosím...Som na predĺženej rodičovskej zo zdravotný dôvodov dieťaťa. Som zamestnanec. Mám možnosť pracovať vo večerných hodinách pre iného zamestnávateľa, čo rodinný rozpočet poteší, avšak po prvotnej radosti sa vynorili otázky, či je to ozaj výhodné v tejto situácii. Pokiaľ viem, rodičovský príspevok by mi mal ostať. Avšak aký vplyv to bude mať na dôchodok, prípadne na dávku v nezamestnanosti? Aká pracovná zmluva, by bola najvýhodnejšia? Ďakujem.
@mogaa ak vsak zapocnem akukolvek zarobkovu cinnost tak to asi musim nahlasit na soc. poistovni a potom sa mi uz odvody rataju z prijmu z tejto zarobkovej činnosti nie? Ak zarobím menej ako je suma rodicovskeho prispevku, tak to potom je v moj neprospech...? Zle tomu rozumiem?
@ladywero ja pracujem normálne popri predĺženú nie je to ničím ovplyvnené a nie je ani suma čo ťa limituje. Na socialnu poisťovňu ťa nahlasuje aktuálny zamestnávateľ a ak myslíš Upsvar alebo niečo iné nikam to nemusíš ohlasovať jednoducho začneš pracovať a o i tu budú odvádzať všetko ako keby si nebola na predlzenej. Teda ak máš malý príjem je tam nezdaniteľná čiastka čo je pre teba prospešné prípadne vrátia v daňovom priznaní.

@ladywero tak myslim, ze k rodicaku sa nejaka koruna navyse zide no nemyslis?