Ošetrovné počas rodičovskej dovolenky: Možnosti pre manžela?
Dobry den, zaujima ma ci moze manzel na mna alebo na dieta ocr vziať na týždeň, ak som na rodičaku? Mam termíny vyšetrení tak dost dni po sebe a neostane mu uz vela paragrafu a očr sme nikdy neriešili.
@anonym_autor OCR ako taku si zobrat moze, ale vtedy, ked si chora a doma a potrebujes starostlivost. Nie ked mas chodit po vysetreniach. Na to su paragrafy alebo dovolenka. Uz v marci ich ma vycerpane?
OCR nesluzi na to aby si ty behala po lekaroch
Čo by nemohol, keď mu dr vystaví, kľudne.
@anonym_autor OCR ako taku si zobrat moze, ale vtedy, ked si chora a doma a potrebujes starostlivost. Nie ked mas chodit po vysetreniach. Na to su paragrafy alebo dovolenka. Uz v marci ich ma vycerpane?
@anonym_7b11ab no ostane mu iba pár pretoze nie som zdravotné ok.
OCR nesluzi na to aby si ty behala po lekaroch
@anonym_2b47f9 wow a načo? Mam dieta ťahať po doktoroch zo sebou?
Čo by nemohol, keď mu dr vystaví, kľudne.
@anonym_d12bcd ďakujem za odpoved
na to nesluzi OCR, to by si ty nemohla byt schopna sa o dieta starat
moze cerpat aj nad ramec 7 dni paragrafu na inu osobu ale nebude mu to preplatene
OCR by mu lekar nemal vystavit len z dovodu tvojho vysetrenia
Môžete vyskúšať osloviť tvojho obvodného, resp ošetrujúceho lekára, aby vystavil očr do bodu C,že si ochorela a manžel sa stará o zdravé dieťa. Otázne je, či bude ochotný lekár vystaviť, keďže o dieťa sa mimo vyšetrení starať môžeš. Pediater nemá dôvod vystaviť očr, keďže dieťa je zdravé. Manžel by mal v týchto prípadoch čerpať dovolenku, prípadne paragraf ak bude chodiť s tebou
No a? Ja som brala maleho so sebou. Nadtastie kludne dieta. Dostal chrumky a hru iba na cesty a v ordinacii tu chvilu vydrzal. Ked muz nas zivil a rodina daleko, tak sme sa museli zariadit takto
@anonym_7b11ab no ostane mu iba pár pretoze nie som zdravotné ok.
@anonym_autor a to zakazdym si musi brat cely den? Ved ak to vybavite za par hodin, tak sa moze vratit do prace a odrataju mu iba tie hodiny a usetri si paragrafy.

Dovolenka, ak ma vycerpane P