icon

Otcovská dovolenka pre vojakov s dvojičkami

schoconut
10. júl 2025

Ahojte. Ako to je pri otcovskej u vojakov pri dvojičkách? Neviete niekto? Viem že civilní zamestnanci majú nárok 2x - na každé dieťa 10 dni. Platí to pre vojakov rovnako?

isis234
10. júl 2025

Účtovníčka by mala vedieť. Alebo na personálnom.

nina37
10. júl 2025

Dobrý deň,

áno, môže čerpať dva týždne otcovskej dovolenky na prvé dieťa. Následne môže čerpať dva týždne otcovskej dovolenky na druhé dieťa (dvojča).

Po ukončení Vašej materskej dovolenky (matky) môže postupne dočerpať 26 týždňov materskej dovolenky na prvé dieťa.

Potom má možnosť ešte dočerpať 26 týždňov materskej dovolenky na druhé dieťa.

schoconut
autor
10. júl 2025
@nina37

Dobrý deň,

áno, môže čerpať dva týždne otcovskej dovolenky na prvé dieťa. Následne môže čerpať dva týždne otcovskej dovolenky na druhé dieťa (dvojča).

Po ukončení Vašej materskej dovolenky (matky) môže postupne dočerpať 26 týždňov materskej dovolenky na prvé dieťa.

@nina37 Takze to platí aj pre vojakov, ano?

ibrunova
10. júl 2025
@nina37

Dobrý deň,

@nina37 nie som si istá, či aj vojaci to majú takto.

nina37
10. júl 2025

Pre vojakov neviem, je to písané pre bežných zamestnancov

luciamiklova
10. júl 2025

Môj manžel (policajt) bol najskôr s jedným 14dní potom bol 2dni v robote a následne s druhým 14dni (tie dva dni mu navrhol veliteľ, aby si odpracoval pomedzi to, že keby sa chcel niekto do toho oprieť, ale ze nenašli nikde v zákone, že by to bolo zakázané).
Čo sme ale pozerali materskú, títo štátni zamestnanci to majú nejako inak, u chlapa som našla, že by si mal platiť do nejakého fondu alebo čo aby mal nárok na materskú, my sme to neriešili už potom, nakoľko ja som si chcela vyčerpať celú materskú na dvojičky, teda tu predĺženú. Následne keď ukončím materskú ja, by si manžel chcel vybrať “rodičovskú dovolenku 9týžňovú na každé dieťa. Ešte sme nehľadali konkrétne info, či sa z tých 9tyzdňov odpratáva už tých vybratých 14dní. Ale so staršou bol takto na tej 9týždňovej a ja som sa vtedy len odhlásila s normálneho rodičáku.

mogaa
10. júl 2025
@nina37

Dobrý deň,

@nina37 vojaci neodvádzajú do SP.....

wejuska7910
10. júl 2025

Otcovska je 14 dni,nie 10. Ak si to vycerpa a neskor bude chciet ist na matersku odrata sa mu toto obdobie. Ale vojaci to maju inak riesene,to si musis zistit

petushka7
16. júl 2025

Prosím vedeli by ste poradiť ak otec(hasič) čerpal otcovskú dovolenku 2 týždne ale zvyšok otcovskej nebude čerpať ma nárok ma zvýšený rodičovský príspevok? Ja som poberala nižší rodicak, ale už pracujem rozmýšľam, že keby sme ho prehlásili do 3. rokov na neho či by mal nárok na ten vyšší..Ďakujem

wejuska7910
16. júl 2025
@petushka7

Prosím vedeli by ste poradiť ak otec(hasič) čerpal otcovskú dovolenku 2 týždne ale zvyšok otcovskej nebude čerpať ma nárok ma zvýšený rodičovský príspevok? Ja som poberala nižší rodicak, ale už pracujem rozmýšľam, že keby sme ho prehlásili do 3. rokov na neho či by mal nárok na ten vyšší..Ďakujem

petushka7
16. júl 2025
@wejuska7910

@wejuska7910 super, ďakujem bežím na úrad 😅….bola by možnosť požiadať spätne 6 mes. že by manželovi doplatili ina ten rozdiel o ktorý som mala menej? 🤔

wejuska7910
17. júl 2025
@petushka7

@wejuska7910 super, ďakujem bežím na úrad 😅….bola by možnosť požiadať spätne 6 mes. že by manželovi doplatili ina ten rozdiel o ktorý som mala menej? 🤔

@petushka7 nie,to ti nedoplatia.vyplaca sa spatne,ked osoba nepoberala vobec nieze ty si poberala nizsi a chces doplatit do vyssieho,to ti ako napadlo🤣mala si ho skor prehlasit

petushka7
17. júl 2025
@wejuska7910

@petushka7 nie,to ti nedoplatia.vyplaca sa spatne,ked osoba nepoberala vobec nieze ty si poberala nizsi a chces doplatit do vyssieho,to ti ako napadlo🤣mala si ho skor prehlasit

@wejuska7910 áno moja chyba 🙈.. No nevadí keďže mal nárok tak ten rozdiel by doplatiť mohli 😀

wejuska7910
17. júl 2025
@petushka7

@wejuska7910 áno moja chyba 🙈.. No nevadí keďže mal nárok tak ten rozdiel by doplatiť mohli 😀

@petushka7 hha jasne,to vies 😁😁

petushka7
22. júl 2025
@wejuska7910

@petushka7 hha jasne,to vies 😁😁

@wejuska7910 Tetuška na úrade prace mi povedala že manzel potrebuje potvrdenie od svojej účtovnícky ale že ona nevie aké a že podľa nej keď bral iba otcovské že nemá nárok na zvýšený rodičovský 🤯