Otcovské v praxi
Prosím, tie co sa vyznate alebo ste to riesili: vôbec neviem nájsť relevantné informácie o otcovskom. Ani v zakonniku prace nic nevidim. V zasade ma zaujima hlavne: Je to 14 kalendárnych alebo pracovných dní? Dá sa to aj nejak rozdeliť? Mam to napríklad vychadza cez Vianočné sviatky, ak by muž chcel byť doma od narodenia a to sa teda vobec neoplatí, v tom týždni by mu normalne stačila dovolenka 1 deň... ale zase ten tyzden predtym by sme boli radi, aby to otcovske mal... Dik
@anonym_autor vsetky nemocenske davky su na kalendarne dni. Cerpat ju moze do 6 tyzdnov od porodu, takze ak vam nevyhovuje cerpat pocas vianocneho tyzdna tak si to posunte. Prerusit sa neda
@anonym_autor rozdelit sa neda, a on narodenia sa neda planovat kedze nevies kedy sa narodi. Nech si vezme po sviatkoch otcovske a na dni co bude treba predtym dovolenku a bude doma skoro mesiac 🙂 Ono ty nevies ani kedy Vas z porodnice pustia, dieta moze mat zltacku a budes tam tyzden.
@anonym_autor rozdelit sa neda, a on narodenia sa neda planovat kedze nevies kedy sa narodi. Nech si vezme po sviatkoch otcovske a na dni co bude treba predtym dovolenku a bude doma skoro mesiac 🙂 Ono ty nevies ani kedy Vas z porodnice pustia, dieta moze mat zltacku a budes tam tyzden.
@lenkakoc444 budem mat vyvolavany porod, takže zhruba to viem už odhadnut
@lenkakoc444 budem mat vyvolavany porod, takže zhruba to viem už odhadnut
@anonym_autor aj to moze byt pol dna aj 4 dni. V kazdom pripade by som to davala az po sviatkoch lebo pravdu mas naco ked je sviatok bude na otcovskej. Zbytocne pridete o dni. Ja som tiez mala vyvolavany porod a bolasom v nemocnici dokopy 10 dni. To uz myslim dokopy aj s mimcom.

je to maximálne 14 dní (čiže aj kratšie) do 6 týždňov dieťaťa, jedná sa o kalendárne dni