Otec na materskej
Dobry den chcrm sa spytat ja som z toho uz mimo niekto my povie ze moze ist na matersku po 6 tyzdnoch ako otec a niekto ze az po pol roku ze mozeme poberat 2 materske aj ked pochybujem lebo sa ro neda ja som trz 34 tt priatel by chcel.ist n matersku lebo som.ja nerobila ja som mala.len polovicky uvazok takze jemu by to bolo.lepsie poberat matersku len uz som z toho mimo.mozete mi poradit ?
@klaudia182019 na 1 dieta nemozete poberat 2 materske 🙈 omg.... 2 materske mozete poberat ak mate 2 deti do 3rokov...ty na mladsie a manzel na starsie, ale kedze ty nemas narok na matersku, tak mozes poberat nizsi RP...alebo manzel matersku po skonceni sestonedelia a ty do prace
@klaudia182019 pises ako hotentot. Ak si aj robila na polovicny uvazok, a mas splnenu podmienku 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne 2 roky k datumu nastupu na matersku (kedy by si mala ist), tak Ti materska vyjde, sice nizka, ale vyjde a mozes poziadat urad prace o doplatenie do vysky toho vyssieho rodicovskeho. Ja som to tak mala. Matersku som mala smiesnu, ale urad prace doplacal do vysky toho vyssieho rodicaku a ked mi skoncila materska, tak som poberala rodicak ten vyssi.
Manzel moze ist potom na matersku. A Ty bud do prace alebo si pracu hladat cez urad prace alebo but doma a platit si zdravotku.
2 materske naraz, to ide len v pripade, ze mate 2 deti a manzel by siel v case Tvojej materskej s mladsim na matersku so starsim dietatom.

@klaudia182019 dve materske sa na jedno dieta poberat nedaju.. moze ist on na matersku a ty do prace po skonceni sestonedelia