Otec na materskej
Riešili ste už niekto, že bol na materskej najskôr otec lebo žene ešte nevychádzali tie dni kedy ma nato nárok a potom ste sa vymenili? Je také niečo vôbec možné ?
Ak to ja dobre chápem, tak muz môže ísť na matersku az po 6 týždňoch od narodenia .. resp v prvých 6 týždňoch si vie vyčerpať dva týždne otcovskej ale na matersku až po 6 týždňoch od narodenia,
Áno, on môže ísť po 6 týždňoch od narodenia na materskú, len či niekto riešil alebo či sa vobec dá, že sa rodičia potom vymenia a na materskú pôjde žena . Lebo mám problém že mi budú chýbať dni aby som mala nárok a preto to chceme takto riešiť a neviem či je to možné
nie, pri žene sa to nedá že nastúpi na MD neskôr napr.po roku....narodením dieťaťa buď spĺňa podmienky alebo nie....teoreticky si vieš dni doplniť druhým PP....
Citaj vyssie, budu ti chybat dni.
nie budeš mať nie materskú ale rodičovský príspevok ale nižší...
Nie, ak ku dnu porodu nebudes mat dostatocny pocet dni na priznanie MD, tak neskor to uz neplati...budes poberat iba nizsi RP
Už rozumiem, ďakujem
Nie, nie je to možné. Ty musíš na matersku ako prvá. A nie je možné ju prerušiť.
Ku dňu nástupu keď nemáš počet dní, nepomoze ti to
Nie,najprv musi ist zena kedze nastupuje este skor ako sa dieta narodi

Najskor po 6t od narodenia moze ist muz na matersku a pre teba plati toto:
Nárok na materské sa posudzuje ku dňu vzniku dôvodu na poskytnutie materského. Týmto dňom je:
začiatok šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, najskôr začiatok ôsmeho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu a ak porodíte skôr, deň pôrodu,