Overenie skutočnosti pri dovŕčení 3 rokov dieťaťa?
Dobry den, chcem sa spytat: syn dovrsi 3roky a vtedy sa odovzdava papier na urad prace, ze kto sa stara o dieta. No dnes u nas zazvonili pani a tento papier mi osobne doniesli, aby som ho vyplnila, ze preveruju skutocnost osobne podla noveho. Aj sa preukazali kartickou z ur.prace soc.veci a rodiny. Aj u vas boli osobne?
ty koki, to uz je co za buzeracia???? ako ja som na to zabudla, tak mi prisla vyzva, nech dorucim. mna by na adrese TP aj marne hladali, lebo je to len formalny TP, byvame inde. som zvedava, ci chodia aj po osadach a v rizikovych oblastiach ... lebo takto mi to pride len ako zbytocne vykazovanie prace. :( by ma este zaujimalo, co overuju pred dovrsenim - ked ho nevezmu do skolky a v aprili nastupim do prace, ako v marci overia, ci je u starkych/tetky/s otcom/s mamou v praci, ci inde? zrejme tie uradnicky za nic nemozu a je to prikaz zhora. no je to cudne, pausalne "vysetrovat" vsetkych, ked to ma byt zamerane na predchadzaniu pripadov, ako bolo to nestastne dievcatvo, co 3 roky nechybalo ziadnemu uradu, sole, ci doktorke :(
@sti_nulka Ahojte, u nás boli tiež tieto terénne sociálne pracovníčky, dva mesiace dozadu. Prakticky hneď na druhý deň, ako dcérka dovŕšila tri roky. Môj manžel bol s dcérkou doma, tak mi volal domov. Pravdupovediac ma to tiež zarazilo. Tak som šla osobne po práci sa spýtať na ÚPSVaR a tam mi potvrdili, že boli u nás terénne sociálne pracovníčky. Ja som bola z toho tiež v pomykove a som sa pýtala, že či je to tým, že pracujem a overujú, či dcérka má byť s kým doma a povedali, že nie je to tým, že je to ich bežný postup. Nedostala som odpoveď prečo boli práve u nás, tak viete, človek sa trochu naplaší. Ale manžel mi vravel, že mali so sebou niekoľkostranový zoznam detičiek a odškrtávali si. Tiež mu vraveli, že veľa rodičov nevie, že sa to tlačivo podáva, takže asi aj preto. Asi majú teda také služobné cesty, neviem.
*Môj manžel bol s dcérkou doma, tak mi volal do práce.
Boli aj u nás a absolútne sme s tým nemali žiadny problém.
A za buzeráciu to vôbec nepovazujem. Koná sa to na základe malej Lucky.
Rómske kolónie majú svoje samostatné terénne sociálne pracovníčky, ktoré sú tam každý deň.
Za obťažovanie to môže považovať iba človek neznalý problematiky. Kto nezažije, neuverí.
U nas neboli v zivote ani som o tom nepočula,ste ma sokovali,ale aj lekari maju povinnosť informovať ak nieco podozrivé zbadaju na dietati. Malá mi spadls,ked bola ešte maličká a mala modrinu na tele,som sa aj bala co povie dr,aby socialku nezavolala,aale hned som jej to radcej zvestovala sama.
Ja tento krok naopak vnímam veľmi pozitívne. Aspoň som nemusela osobne behať po úradoch. Mne to veľmi zjednodušilo situáciu. Nie je na tom nič zlé a keď to niekto vníma ako buzeraciu, či zasahovanie do súkromia, tak ma asi inak nastavene hodnoty. Keď niekto nemá čo skrývať, nemala by mu vadiť ani podobna návšteva zo socialky
@nellita S tými modrinami to mame aj my. Dcéra, keď začínala krasokorčuľovanie, bola sama modrina. Musela som vysvetľovať v školke aj u Dr. ze chodí na kraso, že z toho má tie modriny. A poviem vám, niektoré boli poriadne. Dnes už toľko nepadá, tak je to lepšie, no začína skoky, takže zas bude sama modrina 🙂
@sti_nulka tento zákon nepovazujem za buzeraciu deti treba chrániť. Povazujem ho ale za : Na hlavu postavenu sprostost. Prečo? Keď malo moje dieťa dva roky vratila som sa normslne spat do práce. To v akej skrini je zavrete počas prac.doby nikoho netankovalo rodicovsky som si poberala aj naďalej. Zrazu bum zri roky : Kde máte dieťa? ..... Odrazu je podstatne kde sa nachádza.......nelogicke? Nedotiahnue? Tiež si myslím.
@lilka5566 áno? Kde? Pracujete v školstve, na UPSVaR, MsÚ a pod, keď máte takéto vedomosti?
Takto to vyzerá keď sa mýlia dojmy s pojmami a dalamánka s Dalmáciou...
ok - momzno blby vyraz buzeracia, suhlasim s tym, co napisala @katarinamarkova - na hlavu postavena a nedotiahnuta sprostost. aj ja som pracovala od 1 a pol roka dietata. byvalo s ocinkom/u starkych/so mnou doma .... nikto nic neriesil. nam, keby prisli klopat, uz ked mal 3 roky, nikoho nenajdu doma. resp nenajdu nas - lebo (ako som pisala) TP iny, ako realny. e este minimalne rok budeme mat TP nahlaseny takto ... ano, deti treba chranit, ale toto nie je dobry system, mozno povinne prehliadky u lekara by dokazali viac, ako nahodna navsteva z upsvaru, kde chodia na blink, bez echa, co robia, ked sa nedozvonia a pod? ani tie zeny asi nie su nadsene ....
zaujimalo by ma, ci ked je dieta sudom zverene mne do starostlivosti, ci bude potrebny nejaky suhlas otca ze je dcera so mnou alebo postaci len rozhodnutie zo sudu? S otcom dietata spolu nezijeme, nezaujima sa nu a nenavstevuje ju, cize kontakt nemame absolutne ziadny. Ak by ste mi niektora vedeli odpovedat budem vdacna, rovnako, ked planujem dat dceru do sukromnej skolky od 1.3.2019, dcera dovrsi 3r 22.3.2019 a ja nastupim do prace 1.4.2019, tak opat postacuje len papier zo sukromnej skolky, ze je tam? Dakujem za odpovede.
@shannarourk nie nepracujem ale neverím ze tieto pracovníčky chodia po cigánskych osadách keď sa tam boja aj policajti, na to netreba vedomosti milá pani
@lilka5566 tak ako som písala vyššie, konkrétne rómske osady, alebo mestské časti kde sú segregovani rómski občania majú väčšinou cez Európske fondy alebo priamo na MsÚ terénne sociálne pracovníčky, ktoré sú denno denne v teréne. Nakoľko pracovníčky UPSVaR pri aj tisícke spisov na jednu osobu nemajú čas sa im venovať do takej miery aké je potrebné.
Som priamo z fachu a nikdy som sa v rómskej osade necítila ohrozená!
Vyjadrovať sa k niečomu o čom mám info max z Nového Času a internetu je také slovenské... Každý je expert na všetko...
@shannarourk predstavte si ze nemám info iba z nového času. Ale je zbytočné to riešiť ako vravíte ste z fachu takže máte svoj názor
@lucia_lucka13 ty nepotrebujes ani ten dolad zo školky staci len tvoje prehlasenie na tlacive upsvar
@shannarourk nechapem na co je to dobre, ved ide len o prehlasenie rodicov, papier vela znesie...do papieru mozem napisat, ze je tam a tam a nikto to realne nekontroluje...moje deti maju takisto tp inde ako v skutocnosti byvame, cele zle, len preto, ze niekto kaslal na svoju pracu a kvoli tomu zomrela mala lucka...tak teraz rychlo vykazujme aktivitu, aby sme mohli ukazat, aha...tu sme boli...ja to tiez povazujem za totalne zbytocne, na uradich nestihaju, ale zbytocnosti sa robit budu

@sti_nulka Nie. Ale chodia.