Ovplyvní maródka materskú?
Prajem pekný večer,chcela by som sa opýtať.Od 6tt som na rizikovom tehotenstve,ovplyvní mi to materskú?Pred tým som normálne pracovala na TPP...
Predom veľmi pekne ďakujem
Neovplyvni materska sa bude pocitat z predchadzajuceho roku.
nie
@muzsikova všeobecne nie, ale v niektorých prípadoch, ak je napr. krátke rozhod. obodbie s vym.základom menej ako 1mesiac, tak môže, ale to je len velmi málo časté. Tiež ak je v rozhodujúcom období len obdobie pn s iným obdobím bez vym.základu, ale ty píšeš, že si pracovala, tak to nepredpokladám.
Lenže ja som od 1.8.2015 na PN a materská mi začína 15.2.2016 to nevadí že ten rok 2015 nemám celý odrobený?8 rokov vkuse pracujem akurát tento som odpracovala len do konca júla...
@muzsikova nevadí, ak v tomto prac.pomere by si pracovala celý rok 2015, tak by sa materské rátalo ako súčet vym.základov za rok 2015 a vedelilo by sa číslom 365(dní)= denný vym.základ. Takto sa ti vyráta súčet vym.základov za obd. 1.1.-31.7.2015 a vedelí sa počtom kalendárnych dní v tomto období 1.1.-31.7. (ak teda budeš pn 1.8.-31.12.2015)
Veľmi pekne vám ďakujem,vôbec som nevedela ako to vlastne je..nikde som to na nete nenašla...
Ešte raz veľke ďakujem 🙂

@muzsikova mne neovyplyvnila..bola som od 4.m. na PN.