Pandemicky rodičovský a zrušenie brigády
Ahojte viete mi niekto prosím poradiť,zatial poberám rodičovský normalne do 3 rokov dcérka bude mať tri roky v decembri to je za chvilku,ja som si nasla pracu ale len brigadne zatial,medzi tým som sa dozvedela že som tehotna som úplné na začiatku tehotenstva ale chcem vedieť keby zruším brigádu daju mi pandemicky rodicovsky alebo ako to je ? Ak nie napriklad kolko musím odpracovat aby som mala nárok na matersku? Pred dcérkou som samozrejme pracovala, a aj poberarala matersku ale pocas materskej mi prišla vypoveď. Dakujem za radu,snad som to dobre napisala 😊
@nika3033 a k MP - potrebujes 270 dni NP a zaroven nastupom na MD mat aktivne NP, alebo byt v ochrannej lehote ( tehotna v case trvania PP)
@veronikaszabova a ak by som teda pristúpila na to ze zruším dohodu a ostanem doma lebo na dohode zarobim ani nie 150€ a z toho nemam šancu uhradiť poplatky ale ak by som mala narok na ten pandemicky rodičivsky dohovie či to nejako nebude mat na to vplyv ze som ostala tehotna počas toho RP neviem nevyznam sa v tom tak dobre
@nika3033 tehotenstvo na to vplyv nema. Pokial ho nezrusia, narok mas

@nika3033 ak zrusis dohodu, budes mat pand.RP.