icon

Peňažné dávky, keď pracujem v Čechách

mims27
11. dec 2017

Ahoj. Pracujem viac nez 2 roky v CZ. Trvaly pobyt mam na SR. Odvody do zdravotnej a socialnej mi odchadzaju v CZ, kedze som zamestnana ako kmenovy zamestnanec. Zistila som, ze som tehotna....a teraz neviem na ake davky a kde mam narok a za akych podmienok. 😲 prosim poradte mi 🙏 dakujem 🙂

ipat86
11. dec 2017

Ak si zamestnana a poistena v CR, mala by si dostavat matersku aj rodicovsky prispevok z CR. Moj manzel takto poberal rodicak...

mims27
autor
11. dec 2017

Aj ked budem rodit na SR? A pridavok na dieta? Citala som na nete ze ak porodin na SR tak pridavok na dieta zo SR nemam, lebo odvody si platim v CZ, neviem co je na tom pravdy :-/

ipat86
12. dec 2017

Ja som rodila v CR. Preco chces rodit na Slovensku??? Ak si poistena v CR, bude to iba viac papierovaciek, ale vsetky davky by si mala dostavat z CR.

emilia25
12. dec 2017

Tak ja mam tiez vsetko v cr aj zdravotku aj socialku ale zijem na slovensku a pridavky dostavam zo slovenska aj rd a cr mi do rd doplaca.ale mam to preto ze aj muz je tu zamestnany keby nebol tak mam vsetko len z cr vyplacane.musis sa popytat na urade v cr tiez som si to vtedy zistovala teda este pred tehu sme tam zili a pocaa tehu prestahovali.