icon

Platí predĺženie rodičovského príspevku pri neprijatí do škôlky?

arexka
21. mar 2024

Dobrý večer chcem sa spýtať keď nezoberú dieťa do spádovej škôlky platí že predlžia matke rodičovský prispevok o dany škôlsky rok? Kamaratka to tak ma od septembra pobera predĺžený na syna.....či to je ešte platne? Keby nam malu nevzali pripadne ...dovrši 3 roky maji ale není odplienkovana a moc nerozprava ....v maji sa nám ma narodiť aj druhé dieťa tak keby s nim šiel muž na matersku a ja pripadne zo staršou ešte na predĺženom rodicovskom pokial by ju nevzali ..chceme sa informovať na urade ale pytam sa i tu vďaka za odpoveďe🫶🙂

sisa_s
21. mar 2024

Ked ti 3r nezoberu do spadovej skolky v septembri...nie teraz od maja

veronikaszabova
21. mar 2024

@arexka
""...v maji sa nám ma narodiť aj druhé dieťa tak keby s nim šiel muž na matersku a ja pripadne zo staršou ešte na predĺženom rodicovskom pokial by ju nevzali ""

Toto nie je mozne

judit47
21. mar 2024

Subeh materskej a rodicovskej nieje mozny,len materska matka aj materska otec

zojanka
21. mar 2024

@arexka Keby ste šli teraz v máji na zápis do spádovej mš a od 9/24 je nevzali, tak potom by ste mali nárok od 9/24 - ak by ste nemali to mladšie dieťa. Ale, keďže budete mať mladšie dieťa, tak je zbytočné to riešiť, pretože nemôžete brať súčasne RP + materské, ani potom RP + RP. Čiže už budete tak či tak dostávať dávku len na to mladšie.

alojzova
21. mar 2024

@zojanka a môžem sa spýtať keď ma dcérka už 4 roky a keď dám terás prihlášku v máji a ju nezoberú môžem si uplatniť ten predlzeny

domka222
22. mar 2024
judit47
22. mar 2024

@alojzova ak date prihlasku do spadovej(nie hocakej) skolky a nevezmu ju od septembra mate narok od septembra..

zojanka
22. mar 2024

@alojzova ak pôjdete na zápis v 5/24 a nezoberú ju do spádovej škôlky podľa TP (ale ani do žiadnej inej štátnej mš ak dáš viac prihlášok), tak od 9/24 máte nárok